Dupa ce Twitter i-a verificat faptic presedintelui Donald Trump un tweet fals, presedintele din Statele Unite s-a decis sa reactioneze impotriva acestei platforme de social media.
La cateva zile dupa ce reteaua sociala Twitter a verificat un tweet fals al lui Donald Trump pentru prima data, se asteapta ca presedintele Donald Trump din Statele Unite va semna un ordin executiv care ar putea limita beneficiile pe care Twitter si alte companii de social media le au in conformitate cu legea federala actuala din Statele Unite.
Pana acum, Twitter, Facebook si alte platforme de socializare au fost asigurate de Sectiunea 230 din Legea privind Decenta Comunicatiilor din 1996 care in esenta mentioneaza ca aceste platforme nu sunt in general responsabile pentru continutul pe care utilizatorii lor il posteaza.
Ordinul executiv va sustine, probabil, ca companiile tehnologice precum Twitter trebuie sa-si piarda protectia daca ii discrimineaza pe utilizatori sau limiteaza accesul lor la exprimare sau in moduri care nu sunt explicate in termenii lor de serviciu, au declarat anumite persoane pentru The Wall Street Journal.
Ordinul executiv semnat de Donald Trump ar incuraja Comisia Federala de Comert sa treaca la masuri impotriva companiilor care limiteaza discursul utilizatorilor in moduri care nu sunt dezvaluite in termenii de serviciu, explica The Wall Street Journal.
Agentiilor federale din Statele Unite li se va solicita revizuirea contractelor de publicitate cu companii care cenzureaza discursul si, conform CNBC, ordinul ar crea un grup de procurori generali pentru a revizui legile relevante ale statului.
Miscarea companiei Twitter din Statele Unite de a verifica tweetul lui Donald Trump mai devreme in aceasta saptamana, l-ar fi determinat pe presedintele american sa semneze acel ordin.
Acest ordin impotriva Twitter va fi contestat in instanta. „Presedintele Donald Trump din Statele Unite nu are nicio autoritate sa rescrie o lege cu un ordin executiv care sa impuna o interpretare defectuoasa a Sectiunii 230”.