fbpx
Cum functioneaza aparatul care organizeaza piesele LEGO

Cum functioneaza aparatul care organizeaza piesele LEGO

LEGO devine un joc din ce in ce mai placut pe masura ce colectia ta de piese creste. Dar asta pana cand ajungi la un numar prea mare de caramizi din plastic, ramai coplesit si devine imposibil sa gasesti piesa pe care o cauti. Vestea buna e ca a aparut un aparat care organizeaza caramizile.

Multi dintre noi am crescut cu caramizi LEGO si exista sanse ca unii colectioneaza asa ceva chiar si acum. Acest lucru inseamna ca, pana acum, acesti colectionari au colectionat o diversitate de piese LEGO.

CITESTE SI:  Noul MacBook Pro de 13 inci al Apple. Pret si specificatii

Daca nu esti genul de persoana care isi organizeaza colectia sortandu-si caramizile dupa dimensiune, culoare, si/sau tip, este posibil ca ai o cutie (sau mai multe) in care ai aruncat la intamplare piesele, fara a le organiza.

Asta inseamna ca, atunci cand doresti sa construiesti ceva nou, poate fi dificil sa cauti piesa potrivita. Dar inginerul Daniel West a incercat sa gaseasca o solutie.

CITESTE SI:  Dell dezvaluie noi laptopuri de gaming G de buget

Acesta a decis sa construiasca un aparat de sortare LEGO care se bazeaza pe o retea neurala pentru a identifica, clasifica si chiar organiza toate caramizile.

Chiar aparatul in sine e construit din caramizi LEGO, mai exact 10.000, inginerul lucrand aproximativ doi ani pentru a proiecta si perfectiona aparatul.

De asemenea, aparatul contine mai multe motoare si servomecanisme LEGO pentru a controla benzile transportoare care transporta piesele catre o camera video.

CITESTE SI:  Laptopul convertibil Acer Spin 7 a fost anuntat

Imaginile video de la camera sunt apoi procesate de un computer Raspberry Pi, iar apoi trimise unui laptop care contine reteaua neurala. Apoi, aparatul compara piesele de pe banda transportoare cu o baza de date uriasa care contine modele 3D cu fiecare caramida LEGO construita vreodata. Astfel, aparatul va sti ce caramida e fiecare si unde sa o trimita. E o idee destul de interesanta.