Universitatea din Michigan din Statele Unite a dezvoltat ceea ce cei de acolo pretind ca este un cip care care este imun la hack-uri. Conform Bit-Tech, cercetatorii de la Universitatea din Michigan din SUA au ales sa creeze cipul MORPHEUS imun la hack-uri axat pe RISC-V.
O noua arhitectura de cip a fost dezvoltata la Universitatea din Michigan din SUA, ceea ce ar imbunatati in mod semnificativ securitatea dispozitivelor propulsate de acest cip.
Cipurile MORPHEUS care nu pot fi hack-uite vor fi practic capabile sa respinga hack-urile inainte ca acestea sa inceapa macar. Acest lucru ar elimina nevoia de patch-uri de securitate.
Cipul MORPHEUS reuseste acest lucru prin criptarea si amestecarea aleatorie ale bitilor importanti ai propriului cod si ale datelor, de 20 de ori pe secunda.
Asta insemna ca procesorul MORPHEUS e mult mai rapid decat atacatorii cibernetici umani care folosesc tehnici de hack pentru a primi acces neautorizat in sisteme.
„Oamenii scriu in mod constant cod si, atata timp cat exista cod nou, vor exista noi bug-uri si vulnerabilitati de securitate”, spune Todd Austin, profesor de informatica si de inginerie de la acea universitate.
Acesta este un dezvoltator al acestui nou sistem. Austin adauga ca „Abordarea din ziua de azi de a elimina bug-urile de securitate unul cate unul nu este fezabila”.
Daca un atacator cibernetic gaseste un bug in MORPHEUS, informatiile care ar fi necesare pentru a exploata vulnerabilitatea vor disparea 50 de milisecunde mai tarziu.
„Cu cipul MORPHEUS, chiar daca un atacator cibernetic gaseste un bug, informatile necesare pentru hack dispar 50 de milisecunde mai tarziu. MORPHEUS este probabil cel mai apropiat lucru de un sistem cu adevarat sigur”, a concluzionat Austin. Acest procesor ar putea fi solutia viitorului impotriva hack-urilor atacatorilor cibernetici.