Multi oameni de la Airshow China s-au adunat in jurul modulului cilindric care gazduieste spatiile de locuit si de lucru ale „Heavenly Palace”. Heavenly Palace este o replica a primei statii spatiale cu echipaj permanent a Chinei.
Acum ca zilele Statiei Spatiale Internationale (SSI) sunt numarate, China incearca sa preia conducerea cu o statie care are in permanenta echipaj uman.
China a dezvaluit noua sa statie spatiala „Heavenly Palace” care va inlocui laboratorul spatial orbital sustinut de comunitatea internationala.
Tara a prezentat o replica a noului sau laborator Heavenly Palace la evenimentul Airshow China. Este expozitia industriei aerospatiale din tara. Modulul de baza de 17 metri a atras multa atentie, dupa cum va puteti astepta.
Modulul cilindric al statiei spatiale a Chinei a scos in evidenta incaperile de lucru si de locuit al Tiangong, sau Heavenly Palace – cum i se mai spune. Aceasta va avea doua module suplimentare echipate cu panouri solare care vor fi utilizate pentru experimente stiintifice.
Laboratorul de 60 de tone care va orbita in jurul Pamantului va avea 3 astronauti permanenti. Ei vor fi implicati in cercetari biologice si in micrograviatie, pe langa alte experimente.
China a spus anterior ca acel laborator Heavenly Palace va fi deschis tuturor tarilor care vor sa efectueze activitati stiintifice. Se asteapta ca tara va termina asamblarea pana in 2022 si se spune ca statia spatiala va avea o durata de viata de aproximativ 10 ani.
Pe de alta parte, SSI este o colaborare dintre Statele Unite, Rusia, Japonia, Canada si Europa. Aceasta a fost in functiune din 1998 si va fi abandonata in 2024.
Acest lucru inseamna ca China va avea singura statie spatiala pe orbita, doar ca Heavenly Palace va fi mult mai mica de SSI care are dimensiunea unui teren de fotbal si care cantareste aproximativ 400 de tone.