Apple cu siguranta vrea sa-i cumperi noile iPhone-uri, iar pana acum a folosit noi caracteristici hardware, software si noi designuri pentru a incerca sa tenteze clientii.
Cu toate acestea, au existat si unele speculatii bine impamantenite cum ca Apple ar folosi metode nefaste de a-i determina pe clientii sa-si schimbe iPhone-urile cu unele mai noi, si anume prin incetinirea intentionata a dispozitivelor Apple mai vechi.
Cu toate acestea, potrivit companiei de benchmarking Futuremark, se pare ca cei de acolo au doborat acele zvonuri de incetinire intentionata intr-o analiza pe care au efectuat-o. Compania a inceput sa colecteze date din 2016 si a colectat peste 100.000 de rezultate benchmark pentru 7 modele diferite de iPhone-uri cu trei versiuni diferite de iOS.
Pe baza a ceea ce au descoperit, se pare ca toate modelele de iPhone-uri Apple pe care le-au testat au mers bine pe parcursul anilor, cu unele variatii care se incadreaza in nivelele normale.
In unele cazuri, cand performanta iPhone-urilor Apple s-a diminuat, acest lucru a fost atribuit unor modificari minore ale iOS care, in viata de toate zilele, nu ar trebui sa poata fi remarcate de utilizatori.
Compania spune, „Datele noastre de benchmarking arata ca, spre deosebire de incetinirea intentionata a performantei dispozitivelor mai vechi, Apple de fapt se descurca bine in a sprijini dispozitivele mai vechi cu actualizari obisnuite care mentin un nivel ridicat de performanta in versiunile iOS”.
Daca acest lucru va dobora teoriile conspiratiei, ramane de vazut, insa daca aceste benchmark-uri dovedesc de fapt opusul acestor conspiratii, se pare ca compania Apple este de fapt preocupata de sprijinirea iPhone-urilor sale mai vechi. Ar trebui, la ce profit scoate pentru fiecare iPhone.