Lucrurile au decurs foarte discret de cand s-a raportat in iunie ca Apple ar fi parte dintr-un consortiu care doreste sa cumpere divizia de cipuri a companiei japoneze de electronice Toshiba. Acest lucru ar ajuta compania Apple din Cupertino sa-si asigure cipuri NAND intr-o piata in care exista o competitie acerba pentru componente.
Apple este o companie foarte autosuficienta, sau cel putin asta incearca. Tocmai de aceea, compania prefera de obicei sa controleze atat hardware-ul cat si software-ul produselor sale.
De aceea, in loc sa se indrepte catre folosirea cipurilor de la alti producatori precum Qualcomm, compania a decis sa-si proiecteze propriul cip. De asemenea, acesta este motivul pentru care nu este chiar o surpriza sa aflam ca compania din Cupertino ar putea fi interesata de preluarea diviziei de cipuri a Toshiba.
Asta potrivit unei stiri de Reuters (citata de 9to5Mac) care sustine ca Apple s-ar putea intoarce si sa liciteze pentru compania Toshiba. Daca acest lucru iti suna familiar, asta este pentru ca, mai devreme in acest an, s-a raportat ca Apple si cateva alte companii tehnologice au luat in vizor divizia de cipuri a Toshiba, dar se pare ca intre timp compania din Cupertino a renuntat la aceasta idee.
Cu toate acestea, stirea sustine ca consortiul este condus de Bain Capital care a adus compania din Cupertino inapoi in joc pentru a-i sprijini licitarea pe divizia Toshiba despre care se spune ca valoreaza 18 miliarde de dolari.
Daca aceasta se va dovedi o licitare de succes, compania din Cupertino ar putea sfarsi detinand 20% din businessul Toshiba. In acest moment inca nu este clar ce planuieste Apple cu partea ei, dar cum am spus deja, companiei Apple ii place sa fie autosuficienta, asa ca nu am fi surprinsi daca ar folosi divizia de cipuri a Toshiba pentru a produce unele componente pentru ei. Sau cel putin sa le vanda altora.