Pe masura ce populatia lumii creste, creste si consumul nostru de alimente. Asta inseamna ca anumite tehnici de productie agricola sau de productie de alimente care au fost utilizate in trecut nu mai pot fi viabile sau la fel de eficiente in ziua de azi, cel putin nu suficient de eficiente pentru a satisface cererea de astazi.
Totusi, se pare ca Alphabet (compania mama a Google) abordeaza aceasta problema. Laboratul secret X „moonshot” al companiei Alphabet a demarat recent o cercetare despre modul de imbunatatire a productiei de alimente, iar una dintre modalitatile pe care le examineaza cercetatorii Alphabet este folosirea inteligentei artificiale.
In momentul de fata, se pare ca echipa care apartine de Alphabet inca nu a venit cu o anumita abordare, insa, potrivit lui Astro Teller, directorul laboratorului X, ei au cateva idei pe care le exploreaza pentru productia de alimente.
Una dintre acestea utilizeaza inteligenta artificiala a Alphabet pentru a ajuta la luarea unor decizii mai bune cu privire la momentul in care ar fi mai bine sa recoltati culturi sau unde ar fi cel mai ideal sa aplicati irigarea.
O alta idee ar fi utilizarea inteligentei artificiale pentru a ajuta la prezicerea mai corecta a unor lucruri precum vremea, daunatorii si a altor factori care pot afecta productia de alimente.
Acesta este de fapt un studiu cu inteligenta artificiala foarte important pentru productia de alimente, deoarece, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, se estimeaza ca 20-40% din randamentul culturilor la nivel mondial este pierdut din cauza daunatorilor si bolilor.
Asta inseamna ca totalul productiei de alimente pentru consumatori este mai mic decat ar putea fi. Laboratorul X al Alphabet nu este singurul care efectueaza un astfel de studiu cu inteligenta artificiala, dar, speram ca, cu resursele sale, Alphabet va putea sa vina cu niste solutii viabile.