fbpx
Serialul din anii '90 de pe Netflix cu calitatea diminuata din cauza raportului de aspect

Serialul din anii ’90 de pe Netflix cu calitatea diminuata din cauza raportului de aspect

Un anumit serial din anii ’90 s-a lansat recent pe serviciul de streaming Netflix din SUA. Din pacate, din cauza faptului ca acesta e pe raportul de aspect de 4:3 si ca Netflix transmite pe 16:9, calitatea continutului a fost diminuata.

In ziua de azi, televizoarele sunt dreptunghiulare, spre deosebire de televizoarele de pe vremuri care erau mai patratoase. Asta inseamna ca serialele de pe vremuri erau create pe un raport de aspect diferit, si anume 4:3, spre deosebire de cel de 16:9 din ziua de azi.

CITESTE SI:  Telefoanele Samsung si Huawei de calitate la preturi bune

Din pacate, acest lucru inseamna ca adaptarea vechilor seriale pentru TV-urile din ziua de azi poate fi problematica. Cum e cazul lui Seinfield din anii ’90 care a aparut recent pe Netflix.

Lansarea Seinfield pe acest serviciu de streaming a fost extrem de populara, chiar si printre cei care deja au urmarit Seinfield. Insa, din pacate, raportul de 16:9 al serviciului de streaming Netflix a afectat anumite parti ale serialului.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming Disney+ nu va mai oferi asta

Asta pentru ca unele lucruri amuzante s-au bazat pe unele elemente de recuzita care, din pacate, au iesit in afara ecranului din cauza raportului de aspect de 16:9 al serviciului de streaming Netflix din Statele Unite.

Acest lucru a fost evidentiat intr-un episod intitulat “The Phothole”. Nu suntem siguri daca exista si alte episoade ruinate din cauza adaptarii 4:3 la 16:9.

Nu doar serviciul Netflix e responsabil pentru asta. Seinfield a aparut in trecut si pe alte servicii de streaming moderne cu raporturi de aspect similare si, avand in vedere interesul reinnoit pentru serial, multi oameni abia acum descopera acest serial.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul pentru sezonul final al serialului "Culisele Puterii" a fost lansat

Si compania Disney din Statele Unite s-a confruntat cu asta anterior cu serialele sale mai vechi. Ulterior, le-a lansat cu raportul lor de aspect original, asa ca poate ca si Netflix va incerca ceva similar.