fbpx

De ce filmele cumparate prin Amazon Prime Video nu apartin clientului

De ce filmele cumparate prin Amazon Prime video nu apartin clientului

Pe langa posibilitatea de a urmari filme prin streaming, companiile au permis clientilor si sa cumpere filme. Dar de aici rezulta o intrebare juridica interesanta: daca clientii au cumparat acele lungmetraje inseamna ca le detin? Pentru ca, intr-un fel, e ca si cum ai cumpara o copie fizica a unui film pe DVD sau Blu-ray, cazuri in care detii acel film intr-o anumita masura. Cu toate acestea, compania Amazon din Statele Unite sustine ca lungmetrajele cumparate prin intermediul platformei sale Amazon Prime Video nu sunt de fapt detinute de client.

CITESTE SI:  De ce Boeing ar incheia productia avionului 747-8

Acest lucru rezulta dintr-un proces judecatoresc in care o anumita Amanda Caudel a adus Amazon in instanta pentru ceea ce ea sustine ca este o concurenta neloiala si o publicitate falsa pentru Prime Video.

Amanda Caudel sustine ca Amazon isi rezerva dreptul de a incheia accesul clientilor la continutul cumparat prin intermediul serviciului sau Prime Video.

Amazon, pe de alta parte, a sustinut ca filmele cumparate prin intermediul platformei Prime Video nu sunt de fapt detinut de client, ci este vorba mai degraba despre inchirierea filmelor pe o perioada nedeterminata de timp, pana cand acestea sunt eliminate din orice motive, cum ar fi restrictiile de licenta.

CITESTE SI:  Ce dubii are Google despre smartphone-urile pliabile

Potrivit avocatului David Biderman al Amazon: “Cel mai relevant acord aici – Termenii de Utilizare Prime Video – este prezentat clientilor la fiecare cumparare de continut digital de pe Amazon Prime Video. Acesti Termeni de Utilizare mentioneaza in mod expres ca cumpatorii obtin doar o licenta limitata pentru vizionarea lungmetrajului si ca continutul cumparat poate deveni indisponibil din cauza restrictiei licentei furnizorului sau din alte cauze”.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Surface Duo ar putea fi dezamagitor

Este o epoca interesanta in care serviciile de abonament se afla pe o panta ascendenta. Aceste servicii isi rezerva dreptul de a elimina filme pe care clientii le-au cumparat.