fbpx

Care e primul film in care va juca un robot cu inteligenta artificiala in rolul principal

Care e primul film in care va juca un robot cu inteligenta artificiala in rolul principal

Spre deosebire de oameni, robotii in general nu manifesta simtaminte. Drept urmare, ai crede ca exista anumite joburi care pur si simplu nu pot fi ocupate de un robot, cum ar fi in industria filmului.

Cu toate acestea, la Hollywood, un robot (Erica) cu inteligenta artificiala a primit rolul principal intr-un film SF. Acest lungmetraj va fi sustinut de Bondit Capital Media, Happy Moon Productions si Ten Ten Global Media, toate contribuind la bugetul de 70 de milioane de dolari de care este nevoie pentru a produce acest film care a fost intitulat pur si simplu “b”.

CITESTE SI:  Ce buget va avea cel mai scump film al Netflix

Desi nu este prima data cand un robot joaca intr-un film, aceasta e prima data cand un robot cu inteligenta artificiala este distribuit in rolul principal. Erica a fost creata de oamenii de stiinta japonezi Hiroshi Ishiguro si Kohei Ogawa.

Acestia au instruit robotul cu inteligenta artificiala cum sa interpreteze. Potrivit unuia dintre creatorii filmului, Sam Khoze: “Membrii umani ai distributiei implica propriile experiente de viata in rol. Dar dispozitivul Erica cu inteligenta artificiala nu are asa ceva. A fost creat de la zero pentru acest rol. A fost nevoie sa simulam miscarile si starile ei prin sesiuni individuale, cum ar fi controlul miscarilor ei, vorbirea prin simtaminte, antrenarea dezvoltarii personajului si limbajul corpului”.

CITESTE SI:  De ce Disney Plus s-ar putea sa nu functioneze pe toate dispozitivele

Povestea lungmetrajului se bazeaza pe un om de stiinta care a descoperit pericolele unui program pe care l-a creat pentru a perfectiona ADN-ul uman, in timp ce permite femeii cu inteligenta artificiala pe care a creat-o sa evadeze.

CITESTE SI:  Serviciile cu filme gratuite si fara abonament in timpul coronavirusului Wuhan

Va fi interesant de vazut cum se va descurca filmul si cat de calitativ isi va juca robotul Erica cu inteligenta artificiala rolul. Anumite parti ale filmului au fost filmate in 2019, iar restul este asteptat sa fie filmat in Europa in iunie 2021.