fbpx
Unde si-ar putea construi Tesla a treia fabrica Gigafactory din SUA

Unde si-ar putea construi Tesla a treia fabrica Gigafactory din SUA

Se pare ca compania Tesla doreste sa contruiasca a treia fabrica Gigafactory din SUA. Si se mai pare ca compania din SUA a selectat doua locatii pe care le considera mai potrivite.

Conform Autoblog, Tesla a redus potentialele locuri pentru cea de-a treia fabrica Gigafactory din SUA. Producatorul auto a ales Austin (Texas) si Tulsa (Oklahoma) drept finaliste pentru o noua fabrica Gigafactory de asamblare dedicata construirii camionetei Cybertruck.

CEO-ul Elon Musk al companiei din SUA a mentionat recent ca si-ar putea muta sediul companiei sale in Nevada sau Texas, ca urmare a deciziei comitatului Alameda de a mentine fabrica Tesla din Fremont inchisa in mai.

CITESTE SI:  Ce aplicatie chinezeasca a reusit sa nu fie interzisa in SUA. Deocamdata

Totusi, Tesla si-a anuntat cautarea pentru a treia fabrica Gigafactory inca din martie, inainte ca Elon Musk sa devina un critic vocal al restrictiilor aparute din cauza coronavirusului Wuhan.

Elon Musk a decis sa sfideze ordinele de restrictie si sa reporneasca productia Tesla din Fremont. Ramane de vazut daca compania Tesla din SUA isi va muta intr-adevar sediul.

CITESTE SI:  Care va fi noul CEO al companiei LG

Nu este clar daca exista si alte locuri avute in vedere, in afara de Austin si Tulsa, dar locatiile aflate in competitie pentru fabricile si sediile companiilor de obicei depun propuneri pentru a arata companiilor ce le pot oferi.

Dupa cum a mentionat Elon Musk pentru WSJ, selectia finala pentru locatia noului Gigafactory depinde de cativa factori, cum ar fi stimulentele pe care le pot oferi locatiile. Costurile logistice, accesul la forta de munca si calitatea vietii sunt, de asemenea, lucruri importante.

CITESTE SI:  iPhone-ul pliabil al Apple ar putea avea acest design

Ce parere ai despre faptul ca compania Tesla din SUA si-ar putea deschide a treia fabrica Gigafactory din SUA in Austin sau Tulsa? Crezi ca sunt niste locuri potrivite pentru un nou Gigafactory pentru compania din Statele Unite?