fbpx
Supermasina electrica cu autonomie de 1600 de kilometri

Supermasina electrica cu autonomie de 1600 de kilometri

O anumita companie auto a dezvaluit cum va arata supermasina electrica a sa atunci cand se va lansa. Compania sustine ca aceasta masina va putea oferi o autonomie de peste 1600 de kilometri.

Aceasta supermasina electrica si pe hidrogen trebuia initial sa apara la New York Auto Show, dar dezvaluirea a fost anulata din cauza pandemiei. Hyperion a dezvaluit aspectul masinii elecrice si pe hidrogen XP-1 intr-un clip video.

Dupa ani de dezvoltare, echipa sustine ca 300 de unitati ale versiunii de serie vor fi lansate incepand cu anul 2022, cu acea caroserie consolidata cu titaniu.

CITESTE SI:  Compania care si-ar putea readuce jocurile pe Steam

In locul unui acumulator lithium-ion, compania Hyperion si-a dezvoltat tehnologia “de era spatiala” pentru a livra o supermasina electrica care foloseste o celula de hidrogen pentru a stoca energie, conectata la motoarele pe electricitate care propulseaza cele patru roti.

La exterior, partile aerodinamice montate pe laterale nu numai ca cresc aerodinamicitatea, dar si includ panouri solare care se pare ca isi pot schimba pozitia pentru a urmari soarele.

CITESTE SI:  De-asta CEO-ul companiei Boeing demisioneaza

Intr-o declaratie, CEO-ul Hyperion, Angelo Kafantaris, a subliniat: “Acesta e doar inceputul a ceea ce se poate realiza cu hidrogenul ca mediu de stocare a energiei. Potentialul este nelimitat si va revolutiona sectorul energetic”.

In interiorul supermasinii electrice care functioneaza si pe hidrogen, exista un ecran curbat de 98 de inci, portierele sunt V-Wing, iar autonomia promovata e de peste 1600 de kilometri in timp ce alimentarea supermasinii electrice dureaza sub 5 minute.

CITESTE SI:  ZTE ajunge la un acord cu Statele Unite pentru ridicarea interdictiei

Conform Autoblog, supermasina electrica (cu autonomie de 1600 de kilometri) pe baza de hidrogen XP-1 ar putea accelera pana la 100 de kilometri la ora in sub 2,2 secunde si ar putea circula cu peste 354 de kilometri la ora.