fbpx

Pentru ce defect Toyota solicita in service 752.000 de masini Prius

Pentru ce defect solicita Toyota in service 752.000 de masini Prius

Conform unei noi stiri, producatorul auto Toyota din Japonia solicita in service 752.000 de masini hibride Prius la nivel mondial, din cauza unui defect. Acel defect va fi reparat in mod gratuit de reprezentantele producatorului auto japonez.

Daca conduci o masina Toyota Prius de cativa ani, exista posibilitatea ca trebuie sa o duci la service. Publicatia Autoblog informeaza ca producatorul auto Toyota din Japonia a inceput o solicitare in service pentru 752.000 de masini Prius la nivel mondial, 267.000 fiind in Statele Unite, din cauza unui defect in softul hibrid pentru autoturismele Toyota Prius standard din 2013-2015 si pentru modelele Toyota Prius V din 2014-2017.

CITESTE SI:  Cum va oferi Netflix sunet de calitate mai buna

Masinile hibride ale companiei din Japonia nu vor intra in modul de siguranta in “situatii rare” daca sistemul hibrid esueaza, fortand motorul cu combustie interna sa piarda energie si sa stagneze – problema semnificativa daca te afli pe autostrada.

CITESTE SI:  Cu care producator auto ar putea lucra Apple la masini fara sofer

Solutia pentru defect va implica un update software gratuit de la reprezentanta, plus o reparare a invertorului daca acea componenta a esuat ca urmare a defectului. Soferii vor fi anuntati pana la sfarsitul lunii august.

Desi acest lucru nu pare a fi o problema urgenta, nu este o veste grozava pentru o companie considerata a fi un pionier al masinilor hibride. Cu toate acestea, nu este ceva atat de serios precum alte defecte din trecut ale autoturismelor producatorului auto japonez.

CITESTE SI:  Ce autonomie fabuloasa poate avea masina electrica BMW i4

Producatorul auto Toyota din Japonia si-a extins gama hibrida dincolo de Prius in ultimii ani, pana in punctul in care lanseaza in aceasta vara prima masina hibrida plug-in RAV4.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca majoritatea soferilor de masini Toyota Prius afectate le vor duce in service pentru acea reparatie gratuita? Esti de parere ca acest defect nu e unul foarte serios?