fbpx

Masina electrica care e si sursa de energie in caz de dezastre naturale

Masina electrica care e si sursa de energie in caz de dezastre naturale

A aparut o masina electrica care a fost creata in mod special pentru a fi si o sursa de energie in caz de dezastre naturale. Acest autoturism vine cu prize si poate alimenta diverse lucruri, chiar si o locuinta britanica obisnuita timp de 6 zile, daca autoturismul are acumulatorul complet incarcat.

Cand are loc un dezastru natural, una dintre principalele prioritati este furnizarea de energie in acel loc. Producatorul auto Nissan din Japonia ar putea avea o modalitate de a reusi acest lucru cu brio.

CITESTE SI:  Cati bani a pierdut LG in domeniul smartphone-urilor

Compania din Japonia a dezvoltat un concept de masina electrica pentru urgente si dezastre naturale. Supranumit Re-Leaf, prototipul se bazeaza pe autoturismul Nissan Leaf.

In caz de urgenta, acesta poate fi o sursa de energie complet mobila. Re-Leaf vine cu prize rezistente la intemperii si care sunt montate pe exterior. Acestea pot alimenta dispozitive de 110 pana la 230 de volti utilizand acumulatorul masinii.

Aceasta masina electrica (sursa de energie mobila) ar putea, de exemplu, sa alimenteze un ciocan electric sau un ventilator. Sau, cu acumulatorul complet incarcat, Nissan Re-Leaf poate alimenta o locuinta britanica obisnuita timp de 6 zile.

CITESTE SI:  Ce rol va juca Nicholas Cage in acest serial al Amazon

Noua masina electrica care e si sursa de energie mobila pentru dezastre naturale a fost modificata astfel incat sa poata circula pe drumuri acoperite cu resturi. Exista si un birou extensibil si un monitor in portbagaj si spatiu de incarcare suplimentar pe bancheta din spate.

Acesta e un concept functional, dar compania Nissan din Japonia a folosit masina electrica Leaf pentru a oferi energie si transport de urgenta in dezastrele naturale din Japonia din 2011.

CITESTE SI:  Ce pret are noul laptop de gaming HP Omen 15 mai rafinat si mai puternic

Prin urmare, exista motive sa credem ca si Re-Leaf va fi folosita destul de curand drept sursa de energie mobila in caz de dezastre naturale. “Exploram in mod constant modalitati prin care masinile electrice ne pot imbogati viata, dincolo de transportul cu emisii zero”, a declarat Helen Perry, un director Nissan. Ce parere ai despre acest lucru?