fbpx

Honda va vinde aceste 100 de masini in Japonia

Honda va vinde aceste 100 de masini in Japonia

Producatorul auto Honda din Japonia va vinde in Japonia 100 de masini mai deosebite. Acestea nu vor fi ieftine si vor costa 103.000 de dolari. Masinile au obtinut permisiunea de la guvernul japonez.

La sfarsitul anului trecut, compania Honda din Japonia s-a angajat sa devina primul producator auto care produce in masa autoturisme cu autonomie de nivel 3.

Acum se tine de acea promisiune prin vanzarea in Japonia a 100 de sedanuri Honda Legend care includ caracteristici de conducere autonoma Sensing Elite care permit autoturismului sa preia controlul pentru a naviga pe autostrazile congestionate.

CITESTE SI:  Cand va avea Walmart Canada numai camioane electrice Tesla Semi in flota sa

Dar accesul la aceasta tehnologie de conducere autonoma nu va fi ieftin: modelul editie limitata va costa echivalentul a 103.000 de dolari. Cu aceasta masina navigand pe cont propriu in traficul intens, Honda sustine ca te vei putea uita la TV sau pe un DVD pe ecranul de navigatie, iar masina va conduce pe cont propriu.

CITESTE SI:  Ce pret are incarcatorul wireless pentru smartphone-uri al Tesla

Autonomia de nivel 3 va putea controla acceleratia, franarea si directia in anumite conditii. Cu toate acestea, deoarece masina inca necesita uneori control din partea soferului, aceasta il va putea alerta in aceasta privinta.

Iar daca nu actioneaza, sistemul poate poate emite o gramada de alte avertismente, inclusiv sunete de alarma, lumini si decelerarea si intreruperea deplasarii.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce drona poate zbura pana la 2 ore

Oamenii din trafic nu vor putea deduce ca este o masina autonoma, asa ca Legend de la compania Honda din Japonia va include un autocolant pe care scrie “automated drive”, pentru a se conforma reglementarilor de siguranta guvernamentale.

Compania Honda din Japonia a obtinut certificarea de nivel 3 de la Ministerul Japonez pentru Terenuri, Infrastructura, Transporturi si Turism in luna noiembrie a anului trecut.