fbpx

Despre accesul remote la camerele Autopilot ale masinii Tesla

Despre accesul remote la camerele Autopilot ale masinii Tesla

Compania Tesla din Statele Unite ar avea de gand sa lanseze o noua functie pentru masinile sale pentru a permite soferilor sa aiba acces in mod remote (de la distanta) la ce observa camerele Autopilot, printr-o aplicatie de smartphone.

Oricat de util ar fi modul de veghe al masinilor Tesla, acesta nu ofera suficiente informatii de la camerele Autopilot masinii pana cand nu apare un incident.

Ce-ar fi daca ai putea arunca o privire asupra lucrurilor pe care le observa camerele Autopilot in orice moment? S-ar putea sa poti. Publicatia Electrek informeaza ca Green Code a descoperit indicii privind accesul live remote (de la distanta) la camerele Autopilot ale masinii Tesla.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul OnePlus Nord ar folosi aplicatiile Google in loc de cele proprii

Poti monitoriza prin acces remote comportamentul ciudat inainte de a se intampla ceva sau sa verifici conditiile din jurul masinii Tesla. Nu e clar cum ar functiona accesul remote, dar e posibil ca vei putea folosi noua functie doar periodic, nu cu o vizualizare constanta.

CITESTE SI:  LG G8 ThinQ ar putea fi primul smartphone LG cu display 4K

Green Code a mentionat ca un stream de la camera Autopilot necesita 30MB pe minute, asa ca ar fi recomandat sa folosesti un smartphone cu LTE sau 5G. Utilizarea datelor ar putea necesita un abonament premium de date, dar acest lucru nu e garantat.

Nu e clar cand va sosi update-ul de acces remote, asta daca va sosi. Elon Musk de la compania Tesla a promovat o lansare interesanta de software pentru sarbatori, dar Green Code a indicat ca acest lucru s-ar putea sa nu se intample.

CITESTE SI:  Cum dezvaluie accelerometrul smartphone-ului ce personalitate ai

Daca functia de acces remote la camerele Autopilot apare, totusi, aceasta i-ar putea oferi producatorului de masini Tesla un avantaj in raport cu rivalii. Desi sansele de a inregistra un hot sau un vandal sunt aproape nule, s-ar putea ca nu acesta e scopul.

In schimb, functia de accesare remote a camerelor Autopilot ar putea oferi doar o stare de liniste pentru proprietarii masinilor Tesla.