fbpx
De ce un sofer de masina Tesla a fost acuzat

De ce un sofer de masina Tesla a fost acuzat

Conform unei noi stiri, un sofer al unei masini Tesla a fost arestat in Canada de catre politie. Motivul acuzarii e unul destul de neobisnuit, mai ales pentru autoturismele care nu sunt produse de compania Tesla din Statele Unite. Dar pare a fi ceva obisnuit pentru autoturismele acestei companii.

Compania Tesla din Statele Unite a fost intotdeauna destul de grijulie atunci cand si-a promovat functia Autopilot. Adica compania a insistat ca sistemul Autopilot nu va transforma masinile in unele complet autonome, chiar daca au anumite capacitati autonome.

CITESTE SI:  Ce e displayul P-OLED cu care ar putea veni LG V40 ThinQ

Cu toate acestea, asta nu i-a impiedicat pe unii soferi sa-si trateze autoturismele Tesla drept autoturisme complet autonome. De exemplu, in Canada, Politia Regala Canadiana a acuzat de fapt un proprietar Tesla care conducea pe autostrada 2 de langa Ponoka, un oras din Alberta, cu peste 140 de kilometri la ora, in timp ce ambele scaune din fata ale masinii erau inclinate, iar soferul si pasagerul dormeau.

CITESTE SI:  Ce avantaje vor avea camerele laterale care inlocuiesc oglinzile laterale ale masinilor, conform Honda

Cand politia a intalnit masina Model S 2019 si a pornit farurile, acea masina a accelerat pana la 150km/h, inainte de a-si intrerupe deplasarea in cele din urma.

Ulterior, politia l-a acuzat pe soferul in varsta de 20 de ani de exces de viteza, dar acuzatiile au fost ulterior transformate in conducere periculoasa, iar acum trebuie sa se prezinte in instanta in decembrie.

CITESTE SI:  Cum si-a creat o YouTuberita propria camioneta Tesla

Acestea fiind spuse, trebuie sa ne intrebam cum a reusit soferul asta. Asta pentru ca sistemul Autopilot functioneaza numai atunci cand mainile conducatorului auto sunt pe volan.

Cand masina Tesla detecteaza ca soferul nu are mainile pe volan, aceasta emite o serie de alerte, dupa care dezactiveaza sistemul Autopilot. Nu e clar cum a reusit soferul sa doarma in timp ce sistemul Autopilot era activat in masina Tesla.