fbpx
De ce Tesla suspenda achizitiile de masini cu Bitcoin

De ce Tesla suspenda achizitiile de masini cu Bitcoin

La doar cateva saptamani dupa ce compania Tesla din Statele Unite a acceptat pentru prima oara moneda virtuala Bitcoin ca forma de plata pentru masinile sale electrice, CEO-ul Elon Musk al companiei americane a dezvaluit intr-un tweet ca va “suspenda” platile cu Bitcoin.

Conform comunicatului, compania Tesla de masini electrice din SUA “e ingrijorata cu privire la cresterea utilizarii hidrocarburilor pentru generarea de Bitcoin si pentru tranzactiile cu aceasta moneda virtuala”.

Un studiu de anul trecut a estimat ca generarea acestei criptomonede foloseste in medie 7,46GW de electricitate, iar acelasi studiu indica faptul ca acum numarul e de 16,71GW. Asta ar insemna aproximativ 147,76TWh anual.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum va reusi American Idol sa-si continue activitatea

De asemenea, compania de masini electrice Tesla a adaugat ca nu va vinde niciun Bitcoin, dar nu e clar ce cantitate din aceasta moneda virtuala a vandut pana acum. In plus, conform producatorului de masini electrice Tesla, isi va folosi pentru tranzactii jetoanele Bitcoin detinute atunci cand se va face tranzitia catre energia mai sustenabila.

CITESTE SI:  Tesla Model S a fost hack-uita pentru generarea de moneda virtuala

Nu e clar de ce producatorul de masini electrice Tesla nu tinuse cont de acesti factori inainte de a anunta utilizarea acelei criptomonede. Nu a specificat o anumita moneda virtuala, dar compania Tesla analizeaza alte optiuni care folosesc mai putin de un procent din energia electrica folosita de Bitcoin per tranzactie.

Ethereum e o posibilitate, avand in vedere ca minerii au discutat despre trecerea la un sistem mai eficient din punct de vedere energetic, iar pretul acelei monede virtuale a crescut cu peste 200 de dolari intr-o ora, in timp ce pretul Bitcoin a scazut cu 2000 de dolari, pana la 52.795 de dolari, potrivit Coinbase.

CITESTE SI:  Noile MacBook-uri M1 ale Apple nu vor suporta asta

“Monedele virtuale sunt utile intr-o multime de privinte si credem ca viitorul lor e promitator, dar acest lucru nu poate avea un cost devastator pentru mediu”, potrivit unui tweet postat de CEO-ul Elon Musk al producatorului de masini electrice Tesla.