fbpx

De ce Tesla a pus ochii pe LG, conform surselor

De ce Tesla a pus ochii pe LG, conform surselor

Conform unei noi stiri de la publicatia Korea Times din Coreea de Sud, producatorul de masini electrice Tesla doreste o participatie dintr-un anumit business al companiei LG din Coreea de Sud. Unele surse chiar sustin ca producatorul de masini electrice Tesla din Statele Unite doreste sa cumpere in intregime acel business al companiei LG.

In urma valvei si anunturilor de la Ziua Acumulatorului, a aparut zvonul conform caruia producatorul auto Tesla doreste sa intreprinda ceva important pentru a asigura energia care alimenteaza ale sale masini electrice.

CITESTE SI:  Angajatii Google protesteaza din cauza implicarii companiei intr-un program AI cu armata

Producatorul auto doreste sa cumpere o participatie la divizia producatoare de acumulatori a LG, informeaza Korea Times. Compania de tehnologie LG din Coreea de Sud produce acumulatori in cadrul diviziei sale LG Chem, desi a anuntat mai devreme in aceasta luna ca va renunta la businessul de acumulatori pentru a crea o noua companie, LG Energy Solutions.

CITESTE SI:  De ce primul joc mobil al Nintendo a fost abandonat oficial

Producatorul auto Tesla din Statele Unite pare interesat de o participatie de pana la 10% din divizia nou creata, ceea ce i-ar permite sa asigure o aprovizionare cu acumulatori cu risc minim pentru viitorul previzibil.

Publicatia Korea Times din Coreea de Sud, citand surse informate, a declarat ca nu e clar daca intentia companiei Tesla e de a cumpara in intregime LG Energy Solutions, dar o sursa a precizat ca acest lucru ar avea logica, intrucat producatorul de masini electrice analizeaza constant modalitati de reducere a costurilor de productie pentru masinile electrice proprii.

CITESTE SI:  Cate miliarde de ore de continut au fost urmarite pe saptamana in Statele Unite, prin dispozitivele de streaming

Saptamana trecuta, CEO-ul Elon Musk al companiei Tesla a declarat in timpul prezentarii sale de la Ziua Acumulatorului ca acumulatorii mai ieftini si noile descoperiri ar permite companiei Tesla sa construiasca masini electrice cu pret de 25.000 de dolari, posibil in urmatorii trei ani. Ce parere ai despre acest lucru?