fbpx
De ce NEC a construit o drona cat o masina in Japonia

De ce NEC a construit o drona cat o masina in Japonia

A fost destul de surprinzator sa vedem o companie ca NEC cu o drona de dimensiunea unei masini la standul sau de la CEATEC 2019 din Japonia, iar unii au aruncat o privire.

Nu, compania NEC din Japonia nu va intra pe piata dronelor de transport, cel putin nu prin producerea de drone. Acest prototip este construit pentru a testa sistemul de control al traficului aerian dezvoltat de NEC.

Acesta este parte a unui efort mai mare, condus de guvernul din Japonia, de a permite pasagerilor sa circule cu aceste aparate de zbor pana cel tarziu in anul 2030.

CITESTE SI:  Compania care va lansa o camera DSLR ieftina pentru video

Japonia, ca multe alte tari, urmareste evolutia acestor aparate de zbor cu atentie, vazand potentialele beneficii de a muta o parte din sistemul de transport si livrare catre noi rute aeriene urbane.

Utilizarea celor mai recente tehnologii in fiecare aspect al vietii este parte din viziunea Society 5.0 a Japoniei. Pentru a avea o lansare si o tranzitie ordonata, sistemele si infrastructurile trebuie sa fie construite si testate acum, iar aceasta masina zburatoare a NEC va fi un test real pentru dronele mari.

CITESTE SI:  Ce avantaje are faptul ca retailerul Uniqlo din Japonia a inlocuit angajatii umani dintr-un depozit cu roboti

Dronele mai mici sunt acum un factor binecunoscut, existand planuri si reglementari concrete. Inca nu se stie ce nereguli ar putea aparea cu transportarea oamenilor cu drone mari, cat o masina.

In tarile occidentale, compania NEC din Japonia e cunoscuta pentru electronicele sale de consum si cele destinate companiilor. Cu toate acestea, aceasta companie NEC are o istorie in care a construit sisteme de infrastructura in Japonia si in alte tari din Asia.

Asa ca aceasta nu este o noua activitate, ci extinderea unei lungi istorii NEC pentru sistemele de control al traficului. Exista probabil modalitati mai usoare pentru asta, in afara de construirea unei drone personalizate, cum ar fi parteneriatul cu o companie care produce drone.

CITESTE SI:  Tara in care SpaceX va oferi internet Starlink in curand

Cu toate acestea, odata cu venirea ofertelor guvernamentale si a contractelor care pot dura zeci de ani, compania NEC din Japonia nu trebuie sa impartaseasca date de teste cu nimeni. Acest lucru ii va oferi un avantaj fata de competitie.