fbpx

Cum niste hoti ai unei masini Tesla au fost impiedicati de proprietara

Cum niste hoti ai unei masini Tesla au fost impiedicati de proprietara

Aproape toate masinile au un fel de sistem de alarma care se va declansa atunci cand cineva incearca sa patrunda in interior. Cu toate acestea, in cazul masinilor mai inteligente, cum ar fi cele Tesla, sistemul lor de securitate este evident mai cuprinzator, din pacate pentru niste hoti.

Potrivit gazdei de radio din Australia Annabelle Brett, ea a fost notificata intr-o zi ca modul de straja al autoturismului sau Tesla Model 3 a fost activat.

CITESTE SI:  Misterul din spatele inchiderii serviciului de recunoastere a melodiilor TrackID al Sony

Pentru cei nefamiliarizati, modul de straja este o caracteristica de securitate a masinilor Tesla care activeaza camerele externe 360 de grade ale autoturismului si captureaza imaginii din jurul acestuia, astfel incat sa poti observa ce se intampla in cazul in care hotii incearca sa patrunda in autoturism.

Proprietara a descoperit ca intr-adevar niste hoti incercau sa-i fure autoturismul Tesla, dar datorita acelei caracteristici si a capacitatii proprietarei de a urmari autoturismul, aceasta a aflat unde se indreptau hotii si a folosit autoturismului prietenului ei pentru a-i urma, timp in care a anuntat politia.

CITESTE SI:  Compania care doreste curse cu masini electrice zburatoare

Hotii nu erau familiarizati cu faptul ca masinile Tesla pot fi controlate de la distanta intr-o anumita masura, iar proprietara a decis sa foloseasca asta, in timp ce era in asteptarea politiei.

Potrivit proprietarei: “In aplicatia mea, puteti vedea unde se afla masina mea Tesla. Am observat ca era prin apropiere, asa ca, am urcat intr-o masina, am sunat la politie si i-am urmarit pe harta. Aplicatia mea pentru telefon are capacitatea de a incetini autorismul si de a-i impiedica deplasarea, asa ca am reusit sa-i cobor geamurile, sa declansez claxonul si alte lucruri in timp ce hotul conducea”.

CITESTE SI:  Ce autonomie uriasa are o masina electrica Bentley cu asistent AI

Hotii in cele din urma au abandonat masina Tesla a proprietarei, dar unul dintre ei si-a lasat permisul de conducere in autoturism, ceea ce a permis politiei sa-i depisteze in aceeasi zi.