fbpx

Ce companie doreste sa platiti locul de parcare cu electricitate din masina electrica

Ce companie doreste sa platiti locul de parcare cu electricitate din masina electrica

O anumita companie auto doreste ca in viitor proprietarii de masini electrice sa plateasca locul de parcare prin renuntarea la o parte din electricitatea masinilor electrice. Practic, in loc de plati in bani, ar fi nevoie sa transferi din electricitatea acumulatorului autoturismului tau. E o idee inedita din partea acestei companii.

Daca compania Nissan din Japonia reuseste ceea ce si-a propus, e posibil ca nu va mai fi necesar sa platesti cu bani un loc de parcare, daca iti permiti sa renunti la o parte din electricitatea masinii electrice Nissan.

CITESTE SI:  De ce Apple vrea ecrane OLED de la Samsung pentru iPad si MacBook

Autoblog sustine faptul ca compania auto Nissan a deschis un spatiu expozitional in Yokohama, spatiu care iti permite sa platesti locul de parcare prin transferarea de electricitate de la masina electrica Nissan Leaf a companiei la alte masini electrice din cladire.

Nu va trebui sa te ingrijorezi cu privire la costul locului de parcare, daca esti determinat sa vezi crossover-ul Ariya sau sa urmaresti cursele Formula E.

CITESTE SI:  De ce Sony reduce preturile PlayStation Now la jumatate

Acest lucru e menit sa fie o demonstratie a tehnologiei de partajare a energiei si a stocarii de electricitate de la compania japoneza Nissan, cum ar fi utilizarea masinilor electrice Nissan Leaf pentru a alimenta locuintele si infrastructura orasului in timpul dezastrelor.

Expozitia companiei Nissan – care evidentiaza si tehnologia de conducere semi-autonoma si cea a masinilor conectate – este deschisa pana pe 23 octombrie. Implicatiile sunt diverse, desigur.

CITESTE SI:  Cam ce aplicatie ar lansa Apple pentru Windows

Acest lucru sugereaza un viitor in care proprietarii de cladiri si de parcuri v-ar putea solicita sa renuntati la o parte din electricitate pentru a reduce sau elimina taxele de parcare.

Probabil va trebui sa platiti pentru electricitate la un moment dat si nu ar fi surprinzator daca unii operatori ar continua sa perceapa si plati in bani pentru locurile de parcare, pentru a reduce aglomerarea urbana.