fbpx

Cum e noua masina pe hidrogen Toyota Mirai

Cum e noua masina pe hidrogen Toyota Mirai

Masinile pe hidrogen (H2) se confrunta cu dificultati. Acestea au toate avantajele ecologice ale autoturismelor electrice. Dar exista problema infrastructurii. Fara locuri de alimentare, cea mai buna masina pe hidrogen din lume e practic inutila.

Toyota a explorat recent ideea unei masini cu energie solara care nu se opreste niciodata. Acum, se pare ca Toyota cauta mai multe surse alternative de energie pentru autoturismele sale, cum ar fi hidrogenul.

Compania a dezvaluit o noua versiune a Toyota Mirai care foloseste celule pentru deplasare. In caz ca nu stiai, hidrogenul comprimat este combinat cu oxigenul din atmosfera in celule pentru a produce electricitate (care este stocata in baterie), iar emisiile de CO2 sunt zero.

CITESTE SI:  Cum ar permite Apple deblocarea masinilor fara cheia obisnuita

In timp ce alte companii continua sa investeasca in autoturismele pe electricitate, Toyota vrea sa imbunatateasca masinile pe hidrogen pentru a fi alternative bune la autoturismele electrice si pentru a reduce emisiile de carbon.

CITESTE SI:  Masina de varf Audi A8 are foarte multa tehnologie

Odata cu imbunatatirea modelului Mirai vechi, Toyota sustine ca noua versiune va oferi o autonomie semnificativ mai mare, performante de conducere imbunatatite si un design mai elegant.

Noua celula poate stoca mai mult H2, conform companiei. Asadar, ar trebui sa te astepti cu usurinta la o autonomie mai mare. Nu exista informatii despre timpul necesar pentru incarcarea masinii Mirai cu hidrogen (ceea ce este foarte important).

Daca apar astfel de informatii, ar trebui sa le auzim. In acest moment, nu e clar care sunt planurile companiei Toyota pentru masinile electrice.

CITESTE SI:  Pentru ce un tanar cere 1 miliard de dolari de la Apple

E posibil ca vrea sa lanseze masini pe hidrogen in loc de unele electrice? Va trebui sa asteptam anunturi viitoare pentru a clarifica situatia. Ce parere ai despre aceste autoturisme Mirai ale Toyota? Ai cumpara una din asta in loc de una electrica de la Tesla?