fbpx

Cum creeaza Tesla o baterie cu autonomie mai mare si la costuri mai reduse

Cum creeaza Tesla o baterie cu autonomie mai mare si la costuri mai reduse

Compania Tesla din Statele Unite executa o multime de miscari in domeniul bateriilor (pentru masini electrice) in ultima perioada, iar acum a inscris un brevet pentru un nou acumulator cu autonomie mai mare, cu performanta si cu costuri mai mici.

Anterior, partenerul de cercetare pentru acumulatori al Tesla a dezvaluit rezultatele impresionante ale unui test cu o noua celula de acumulator care poate rezista peste 1,6 milioane de kilometri intr-o masina electrica.

CITESTE SI:  Facebook va interzice aceste anunturi electorale pentru americani

Dupa cum a fost observat de publicatia Electrek, compania Tesla din Statele Unite pare sa fi depus un brevet cu privire la o noua baterie de autonomie mai mare, cu performante mai bune si cu costuri mai mici.

Brevetul poate fi gasit pe Wipo Patentscope, pentru cine e curios cu privire la detaliile tehnice. In orice caz, sa vorbim despre ce merita mentionat aici.

Brevetul aminteste de Jeffery Dahn (partenerul de cercetare pentru baterii al Tesla) si de echipa lui, ca fiind inventatorii. Rezumatul brevetului mentioneaza ca este un sistem de baterie imbunatatit cu autonomie mai mare bazat pe sistemele electrolitice cu doi aditivi.

CITESTE SI:  Sony Mobile nu se va mai concentra la fel de mult pe piete ca India, China si Statele Unite

Acesti aditivi tind sa imbunatateasca performanta bateriilor Li-ion. O imbunatatire a bateriei pentru o autonomie mai mare este cruciala pentru masinile electrice.

Deci chiar daca este un brevet de Tesla, acesta ar putea fi adoptat de rivalii Tesla, daca acestia nu vin cu ceva mai bun. Pe langa cresterea performantei si a autonomiei bateriei, brevetul dezvaluie ca noua solutie va avea costuri mai mici datorita sistemului cu doi aditivi.

CITESTE SI:  Operatorul Verizon din Statele Unite atinge viteza LTE record de 1,07 Gbps

Cu noul brevet, pare ca compania Tesla are niste planuri serioase si probabil ideea va fi implementata in curand in viitoarele masini electrice de la compania din Statele Unite. Ce crezi despre asta?

Sursa imagine: Flickr.com

Facebook