fbpx
Ce tara ar putea primi 1 milion de statii de incarcare pentru masini electrice pana in 2030

Ce tara ar putea primi 1 milion de statii de incarcare pentru masini electrice pana in 2030

O anumita tara doreste sa creasca drastic numarul de statii de incarcare pentru masini electrice, pentru ca consumatorii sa aiba mai multa incredere in a trece la autoturisme electrice. Se doreste ca respectiva tara sa aiba pana in 2030 1 milion de statii de incarcare pe teritoriul sau.

Germania ar trebui sa aiba 1 milion de statii pentru masini electrice pana in 2030, a spus cancelarul german Angela Merkel acum ceva timp intr-un mesaj video.

CITESTE SI:  Benchmark-urile confirma teoria iPhone-urilor incetinite si a bateriilor vechi

Mesajul a aparut inainte ca Angela Merkel sa se intalneasca cu reprezentantii din industria auto pentru a discuta despre cum se poate accelera tranzitia la masinile electrice, tranzitie benefica pentru mediul inconjurator.

“In acest scop, dorim sa cream 1 milion de statii de incarcare pana in 2030, iar industria va trebui sa participe la acest efort, despre asta vom vorbi”, a precizat Angela Merkel.

CITESTE SI:  Amazon Music este disponibil pe televizoarele inteligente ale Samsung

Germania are acum doar 20.000 de statii de incarcare publice. Intalnirea cancelarului cu industria auto este a doua pe aceasta tema care implica actiuni rapide, pentru ca sectorul transporturilor din Germania sa poata contribui la indeplinirea obiectivelor nationale de emisii.

Intalnirea industriei auto cu Angela Merkel se va concentra pe promovarea alternativelor la masinile obisnuite cu motor cu ardere interna, inclusiv pe promovarea autoturismelor care functioneaza pe hidrogen sau pe baterii.

CITESTE SI:  Descrierea candidatilor la prezidentiale

Guvernul din Germania si industria suporta costurile subventiilor pentru atragerea cumparatorilor de masini electrice. De asemenea, guvernul din Germania isi propune sa pastreze locurile de munca in urma carora rezulta autoturisme si piese de autoturisme.

“Vrem sa-i ducem pe lucratorii nostri specialialisti pe drumul catre un viitor modern si ecologic”, a spus cancelarul Angela Merkel din Germania pe tema masinilor electrice.