fbpx

Cum reactioneaza Tesla la acuzatia ca masinile sale au acest defect grav

Cum reactioneaza Tesla la acuzatia ca masinile sale au acest defect grav

A circulat o petitie care indica faptul ca masinile Tesla au un defect grav si s-a cerut retragere a 500.000 de masini. Initial compania din Statele Unite nu a vrut sa ofere un comentariu, dar Tesla a oferit in sfarsit o reactie.

Recent, a circulat o stire despre un defect grav al masinilor Tesla. Sau mai degraba o petitie care solicita NHTSA din Statele Unite sa ancheteze Tesla din cauza acelui defect grav.

Daca defectul grav este adevarat, acest lucru ar fi incredibil de alarmant, deoarece ar putea duce la accidente de orice fel si, in cele mai grave cazuri, chiar la decese.

CITESTE SI:  Cand se va putea comanda masina electrica Tesla Model 3 cu doua motoare

Defectul grav pare a fi accelerarea de la sine a masinilor electrice. Tesla initial nu a comentat aceasta stire, dar intre timp compania a postat o postare pe blogul sau in care a respins toate acuzatiile.

Compania din Statele Unite sustine ca aceasta petitie nu e doar falsa, ci si ca a fost creata de un speculant cu actiuni Tesla. Producatorul auto precizeaza ca investigheaza fiecare incident care este adus la cunostinta sa si ca tot ceea ce au gasit pana acum arata ca masinile functioneaza asa cum a fost prevazut.

CITESTE SI:  De ce un miliardar nu-l mai sustine pe Donald Trump

Conform Tesla: “Cu alte cuvinte, masina accelereaza daca si numai daca soferul i-a spus acest lucru si incetineste sau se opreste atunci cand soferul pune frana”.

Compania din Statele Unite a mai spus si ca analizeaza fiecare reclamatie de defecte din partea clientilor impreuna cu NHTSA si ca a fost transparenta cu privire la toate incidentele.

CITESTE SI:  Ce pedeapsa ar putea primi un fost student care a distrus zeci de PC-uri

“Suntem transparenti cu NHTSA si analizam in mod regulat reclamatiile clientilor care spun ca masinile accelereaza de la sine. In ultimii ani, am discutat cu NHTSA majoritatea reclamatiilor despre defecte. In fiecare caz am analizat cu ei, iar datele au dovedit ca autoturismele functioneaza corect”.