fbpx

Ce masina este cel mai scump autoturism vandut vreodata la o licitatie

Ce masina este cel mai scump autoturism vandut vreodata la o licitatie

O masina veche si rara s-a vandut pentru o suma absolut uriasa la o licitatie. Aceasta este cea mai scumpa masina vanduta vreodata la o licitatie, dar unii spun ca pretul a fost justificat.

Ferrari-urile sunt scumpe, dar poti cumpara multe cu 48 de milioane de dolari. Cu toate acestea, trebuie sa fii exceptional de pasionat si avut ca sa cumperi unul din 1962 pentru suma colosala de 48 de milioane de dolari.

Atat a dat cineva pentru a cumpara un Ferrari rar din 1962. Masina rara Ferrari 250 GTO din 1962 s-a vandut pentru 48,4 milioane de dolari la licitatia anuala de autoturisme de colectie a Sotheby din orasul Monterey din California.

CITESTE SI:  Ford a creat un automat de vanzare pentru masini cu Alibaba in China

Aceasta a stabilit, fara indoiala, un nou record mondial pentru orice masina vanduta la o licitatie. Aceasta onoare i-a apartinut anterior autoturismului Ferrari 250 GTO Berlinetta care s-a vandut pentru 38 de milioane de dolari acum patru ani la o licitatie.

CITESTE SI:  Ce produs Apple se vinde pe eBay pentru 20.000 de dolari

Pe al treilea loc era un Ferrari din 1957 care a fost vandut pentru 35 de milioane de dolari in Paris in 2016, tot la o licitatie. Ferrari-ul care s-a vandut pentru 48 de milioane de dolari este pe buna dreptate considerat “Sfantul Graal al masinilor de colectie”, iar de acesta se desparte fostul director Microsoft, Greg Whitten.

Aceasta masina a castigat campionatul Italian GT din 1962 si are mai multe victorii intre 1962 si 1965. Phil Hill, primul american care a devenit campion mondial la Formula 1, a fost unul dintre soferii acestui autoturism.

CITESTE SI:  Ce raspuns a dat directorul Xbox companiei Sony cu privire la cross-play

Aceste masini sunt exceptional de rare, pentru ca nu numai ca au fost cele mai de succes autoturisme de curse ale producatorului Ferrari, dar si pentru faptul ca compania a construit doar 36. Toate continua sa functioneze, deci nu este deloc suprinzator faptul ca aduna sume colosale la licitatii.