fbpx

PS5 VS Xbox Series S. Care consola de jocuri are procesorul mai performant

PS5 VS Xbox Series S. Care consola de jocuri are procesorul mai performant

S-a dezvaluit care consola de jocuri va avea un procesor mai performant, PS5 de la compania japoneza Sony sau Xbox Series S de la compania americana Microsoft.

Compania Microsoft din Statele Unite si-a prezentat recent consola de jocuri Xbox Series S. Avand un pret de 299 de dolari, este una dintre cele mai ieftine console de gaming ale Microsoft de pana in prezent, in special pentru o consola de urmatoare generatie.

Iar daca erai ingrijorat cu privire la performanta procesorului, se pare ca nu exista motive. Asta pentru ca, potrivit lui Tom Warren de la The Verge, va fi mai performanta decat PS5.

CITESTE SI:  Au aparut specificatiile a doua flagship-uri Windows

Potrivit lui Warren, Microsoft a confirmat ca Xbox Series S si varianta mai scumpa X vor folosi acelasi procesor, desi la frecvente diferite. Series S va avea procesorul tactat la 3,6GHz, fiind cu aproximativ 0,1GHz peste performanta procesorului lui Sony PS5.

Desigur, e posibil ca gamerii nu vor observa aceasta diferenta de performanta a procesorului dintre Xbox si PS5, dar pe hartie e destul de impresionant la pretul de 299 de dolari. Microsoft a trebuit sa faca unele compromisuri cu Xbox Series S pentru a-i reduce pretul.

CITESTE SI:  PS5 sau Xbox Series X? Care consola de jocuri va fi cea mai de succes

Unul dintre compromisuri este spatiul de stocare, aceasta consola de jocuri venind cu spatiu de stocare de 512GB, spre deosebire de X care are 1TB.

Dar avand in vedere ca spatiul de stocare este extensibil, e suficient si 512GB. De asemenea, va folosi o placa grafica mai putin performanta. Dar daca nu esti prea preocupat de grafica, poti economisi 200 de dolari.

CITESTE SI:  Cum va readuce Apple limitarea performantei procesorului pe iPhone-urile mai noi

Procesorul performant al lui X ruleaza la 3,8GHz, in timp ce al consolei de jocuri Xbox Series S ruleaza la 3,6GHz. Compania Sony din Japonia nu a confirmat inca preturile pentru PS5, dar ar putea fi mai scump decat PS4. Oricum ar fi, daca consola de jocuri PS5 nu va avea pretul lui S, atunci Microsoft va avea un avantaj.