fbpx

Ce distanta a parcurs o masina Tesla cu soferul dormind la volan

Ce distanta a parcurs o masina Tesla cu soferul dormind la volan

Politistii din California, Statele Unite, au avut de furca cu o masina Tesla Model S anul trecut. Autoturismul se deplasa in timp ce soferul dormea la volan. La ora 3:37 dimineata, un politist a observat ca Tesla Model S se deplasa cu o viteza de circa 112 kilometri pe ora, adica peste limita legala.

Masinile Tesla sunt destul de capabile sa circule de unele singure pe autostrazi si, desi soferii sunt mereu indemnati sa-si tina membrele pe volan in orice moment (chiar si atunci cand sistemul Autopilot este activat), tot timpul exista posibilitatea de a folosi Autopilot in mod gresit.

CITESTE SI:  Ce masina inedita ar putea folosi James Bond in urmatorul film

Probabil asa s-a intamplat cand politistii au incercat sa traga pe marginea soselei o masina Tesla Model S anul trecut in California, soferul dormind la volan in timp ce autoturismul se deplasa.

Politistii au incercat sa traga pe marginea drumului o masina Tesla Model S in luna noiembrie a anului trecut, soferul sau dormind la volan. Autoturismul se deplasa spre sud pe autostrada 101 din Palo Alto.

CITESTE SI:  Pentru ce va investi Huawei 800 de milioane de dolari in Brazilia

Politistii spun ca nu au reusit sa-i atraga soferului atentia. Un purtator de cuvant al politiei a declarat pentru KCBS ca “unul dintre politisti a incercat practic sa ajunga in fata masinii si sa incerce sa o incetineasca”.

Se pare ca masina Tesla Model S a continuat sa se deplaseze aproximativ 11 kilometri inainte de a se opri. Unii s-ar putea gandi imediat ca soferul a activat sistemul Autopilot, avand in vedere ca autoturismul putea conduce singur.

CITESTE SI:  Masina electrica Tesla care va primi un acumulator revolutionar si ieftin

Cu toate acestea, autoritatile nu au confirmat acest lucru. Pe de alta parte, e posibil ca sistemul Autopilot l-a scapat cu viata pe soferul autoturismului Tesla Model S, deoarece dormirea la volanul unei masini duce de destul de multe ori la accidente. Conducatorul auto, Alexander Samek, a fost arestat ulterior pentru ca a condus sub influenta alcoolului.