fbpx

Ce defect au unele masini electrice Hyundai Kona

Ce defect au unele masini electrice Hyundai Kona

Producatorul auto Hyundai din Coreea de Sud recheama in service zeci de mii de masini electrice Kona doar in Coreea de Sud si un numar de autoturisme Kona inca necunoscut in Statele Unite, din cauza unui defect.

Hyundai a emis o rechemare pentru 25.564 de masini electrice in Coreea de Sud, ca urmare a semnalarilor cu privire la posibilitatea de aparitie a incendiilor cauzate de acumulatori, potrivit Reuters.

De asemenea, compania sud-coreeana se afla in proces de activare a unei rechemari si in Statele Unite, pentru aceeasi masina electrica, informeaza CNET, desi nu e clar care e numarul de masini electrice Kona din SUA care sunt afectate de acel defect.

CITESTE SI:  Zoom marturiseste ca nu are atatia utilizatori zilnici

Acest defect a fost semnalat public dupa ce un autoturism Kona de la Hyundai s-a aprins ca o torta in timp ce se incarca in Coreea de Sud, in timp ce un alt autoturism Kona a explodat la Montreal din cauza acelui defect.

CITESTE SI:  Cum a sarbatorit Google cei 20 de ani ai sai

In iunie, Hyundai a lansat un update software pentru sistemul de monitorizare a acumulatorului masinii electrice, compania precizand ca update-ul a fost conceput pentru a imbunatati performanta si longevitatea acumulatorului, adaugand si functii de monitorizare a starii.

Furnizorul de acumulatori Hyundai, LG Chem, a declarat pentru Reuters ca nu a reusit sa identifice cauza incendiului, dupa realizarea unei experiment de reconstituire.

CITESTE SI:  De ce va incepe sa scada cota de piata a Apple Watch, probabil

Cu toate acestea, LG Chem a adaugat ca testele au dus la concluzia ca nu sunt de vina celulele acumulatorului. Hyundai a declarat ca rechemarea in service a masinilor Kona este un raspuns proactiv la o productie posibil defecta a acumulatorilor folositi in masinile electrice, ceea ce ar fi putut contribui la incendiile raportate. Procedura de remediere a defectului autoturismelor Hyundai Kona ar putea include inlocuirea totala a acumulatorilor.