fbpx

Ce autonomie are prima masina electrica sub 50.000 de dolari a Mercedes-Benz, EQA

Ce autonomie are prima masina electrica sub 50.000 de dolari a Mercedes-Benz, EQA

Dupa ce a promovat acea masina electrica la sfarsitul anului trecut, Mercedes-Benz a dezvaluit EQA. Acest autoturism este prima masina electrica a Mercedes-Benz care are un pret de sub 50.000 de dolari.

Cu un acumulator de 66,5kWh, aceasta masina electrica va avea o autonomie de sub 482 de kilometri si un pret de 48.440 de dolari.

EQA cu autonomie de circa 482 de kilometri se afla in aceeasi categorie precum Hyundai Kona EV (cu un acumulator de 64kWh) si are specificatii similare. Prima versiune are un motor de 188CP, spre deosebire de Kona EV care are 201CP.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Sony Xperia 10 si 10 Plus sunt oficiale - specificatii

Cu toate acestea, Mercedes-Benz va oferi in cele din urma versiuni cu pana la 268CP. Cu specificatiile de lansare, EQA va putea accelera de la 0 la 100km/h in 8,9 secunde si va putea atinge o viteza maxima de 159 de kilometri pe ora.

Prima versiune EQA este un model cu tractiune pe partea din fata, dar Mercedes-Benz va lansa in cele din urma si varianta cu tractiune integrala.

CITESTE SI:  Lenovo anunta noile tablete Tab E7, E8 si E10 - specificatii oficiale

Mercedes-Benz s-a angajat pentru o autonomie de 484 de kilometri, conform standardului european NEDC care a fost in mare parte inlocuit de standardul WLPT mai pesimist.

Standardul EPA din SUA este si mai putin generos, asa ca masina electrica EQA va avea o autonomie cu mult sub 482 de kilometri, daca se va lansa vreodata in SUA.

In contrast, Hyundai Kona EV are o autonomie EPA de 415 kilometri, depasind toate celelalte masini electrice vandute in SUA, cu exceptia celor Tesla.

CITESTE SI:  Impresionant! Atatea console PS4 a vandut Sony pana acum

EQA de la Mercedes-Benz va veni cu sistemul de infotainment MBUX de a doua generatie a producatorului auto, cu o interfata de utilizator cu comenzi vocale.

Cumparatorii pot alege intre doua ecrane de 7 inci, fie pentru o versiune duala cu ecran wide de 10,25 inci. Avand un pret de sub 50.000 de dolari, EQA este masina electrica entry-level a Mercedes-Benz.

Facebook