fbpx

Cat va costa conducerea autonoma a masinilor Ford

Cat va costa autonomia masinilor Ford

Tehnologia de conducere autonoma a Ford nu va sosi ca standard pe toate masinile compatibile. Producatorul auto a dezvaluit cat va costa optiunea Active Drive Assist de conducere autonoma, pentru cei care vor sa o adauge la anumite modele de masini F-150 2021 si modele Mustang Mach-E electrice.

Ford intentioneaza sa lanseze functia de conducere autonoma Active Drive Assist in al treilea trimestru al anului 2021. Aceasta tehnologie va permite masinilor sa conduca fara sofer pe 160.000 de kilometri de autostrazi in Statele Unite si Canada.

CITESTE SI:  Aceasta companie cunoscuta va produce biciclete electrice

Va avea o camera interioara care monitorizeaza miscarile soferului si privirea acestuia pentru a se asigura ca soferul e atent la drum. Daca nu e atent, sistemele masinii Ford il vor sfatui sa fie cu ochii la drum.

Active Drive Assist necesita pachetul Ford Co-Pilot360 Active 2.0 pentru a functiona pe F-150. Acesta vine ca standard in varianta Limited. Pentru modelele F-150 Lariat, Kung Ranch si Platinum, aceasta tehnologie de conducere autonoma va costa 1595 de dolari.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Skagen Falster 2 e oficial - pret si specificatii

Pachetul Co-Pilot360 include hardware-ul de care ai nevoie pentru Active Drive Assist, cum ar fi senzorii radar si o camera orientata catre inainte.

Pachetul de inceput costa 895 de dolari (inclusiv o reducere de 100 de dolari) pentru clientii timpurii F-150 2021. Softul Active Drive Assist pentru masini – care include o perioada de service de trei ani – va costa 600 de dolari in plus, iar Ford intentioneaza sa-l lanseze over-the-air in trimestrul 3 din 2021.

CITESTE SI:  Ce pret are camera mirrorless Sony performanta si portabila

In a doua jumatate a anului 2021, clientii vor putea cumpara partea hardware si partea software necesare pentru conducerea autonoma Active Drive Assist, fara a fi necesar un update.

Desi Ford nu e inca dispusa sa ofere masinilor conducere autonoma pe autostrazi, probabil ca vor exista o multime de masini care accepta Active Drive Assist pe sosele atunci cand Ford va lansa aceasta optiune.