fbpx
Care e masina de 1825CP si 500km h

Care e masina de 1825CP si 500km/h

Un anumit producator auto lucreaza la o masina incredibila: 1825CP, viteza maxima de peste 498 de kilometri la ora si care cantareste doar 1,24 tone. Conform producatorului auto, aceasta masina mai vine si cu piele pe acoperis despre care se crede ca reduce rezistenta aerodinamica. Aceasta poate fi considerata o supermasina proiectata pentru pista de curse.

Bugatti Bolide este rezultatul stradaniilor producatorului auto francez Bugatti de a-si depasi limitele. Nu e doar o masina rapida si luxoasa cum e Chiron, este construita de la zero pentru pista de curse.

CITESTE SI:  Ce viteza maxima are hipermasina electrica PFO de 2 milioane de dolari

Compania Bugatti din Franta sustine ca Bolide e cea mai rapida masina pe care a construit-o vreodata, putand circula cu peste 498 de kilometri la ora, avand 1825CP si o greutate de doar 1,24 tone.

Asta inseamna un raport de 0,67CP la fiecare 0,45 kilograme, fiind la nivelul masinilor Formula 1. Doar ca arata ca un Bugatti. Bolide are, de asemenea, o piele unica pe acoperis, despre care compania sustine ca ofera o “optimizare activa a fluxului de aer”.

CITESTE SI:  Apple raspunde acuzatiilor Frantei conform carora compania ar abuza de dezvoltatorii de aplicatii

La deplasarea lenta, acea piele este neteda. Dar odata ce accelerezi cu Bolide, acea piele se schimba pentru a reduce rezistenta aerodinamica. Poate parea ceva indoielnic, dar Bugatti sustine ca acea piele poate reduce cu pana la 10% rezistenta aerodinamica a Bolide.

Desi aceasta masina este inca un concept, unul menit sa ilustreze ce poate reusi Bugatti cu motorul sau W-16, Bolide este o supermasina fascinanta.

CITESTE SI:  Ce taxa pe zboruri care va creste preturile biletelor va impune Franta

Potrivit producatorului auto din Franta, e nevoie de circa 3 minute si 7 secunde pentru a incheia un tur Le Mans intr-o simulare, ceea ce depaseste recordul lui Kazuki Nakajima de 3 minute si 15 secunde.

Ce parere ai despre masina Bolide de 1825CP si care cantareste doar 1,24 tone a producatorului auto Bugatti din Franta? La ce pret crezi ca s-ar putea vinde aceasta supermasina?