fbpx

De ce aceasta e cea mai neagra masina din lume

De ce aceasta e cea mai neagra masina din lume

O anumita companie auto va oferi in curand o masina care are cea mai neagra culoare neagra din lume. Potrivit producatorului auto care a creat autoturismul, aceasta este singura masina din lume care vine cu finisajul Vantablack VBx2.

Acea masina foarte neagra a fost dezvoltata pentru intrebuintari arhitecturale si stiintifice si permite o reflexie minima din orice unghi.

Conform companiei Surrey NanoSystems, tehnologia Vantablack este perceputa ca fiind bidimensionala. Astfel, orice este acoperit cu Vantablack VBx2 isi pierde aspectul 3D.

CITESTE SI:  BMW cheltuie 118 milioane de dolari pe o pista pentru masini fara sofer

Daca ai crezut ca negrul are doar o singura nuanta, mai gandeste-te. Unii poate stiu ca, acum cativa ani in urma, au aparut stiri conform carora a fost dezvoltata o noua nuanta de negru denumita Vantablack.

Acum se pare ca BMW vrea sa foloseasca culoarea pentru masina sa X6. Denumita VBX6 Vantablack, aceasta e o masina de expozitie care este o colaborare dintre BMW si Surrey NanoSystems, cea din urma companie fiind inventatoarea tehnologiei Vantablack.

CITESTE SI:  De ce Facebook nu mai e cel mai bun loc in care poti lucra

Conform BMW, BMW X6 este singura masina din lume care foloseste finisajul Vantablack VBx2. VBx2 a fost de fapt dezvoltat pentru uz arhitectural si stiintific.

Rezultatul final este un BMW X6 care arata cam plat. Asta pentru ca culoarea de un negru profund determina ca obiectele 3D sa para plate. Nu e clar daca BMW are de gand sa ofere VBx2 ca optiune permanenta pentru viitorii clienti X6, dar nu exista nicio indoiala ca, daca o va oferi, va uimi trecatorii de pe strazi.

CITESTE SI:  Un profesor foloseste recunoasterea faciala pentru a detecta studentii plictisiti

Potrivit lui Hussein al-Attar, designerul noii masini BMW X6 foarte negre, “De multe ori preferam sa vorbim despre siluete si proportii mai mult decat despre suprafete si linii, Vantablack VBx2 pune in prim-plan aceste aspecte fundamentale ale designului auto, fara ca lumina si reflectiile sa distraga atentia”.