Un startup a creat un ecran cu o densitate a pixelilor dubla fata de cea a lui Apple Vision Pro. E propriul sau nucleu de tehnologie RGB microLED policromatica destinat sa inlocuiasca displayurile LED monocromatice vechi de un secol si pentru a rezolva cateva probleme-cheie cu tehnologia de display microLED veche de un deceniu.
Startup-ul Q-Pixel a dezvoltat ceea ce acesta descrie ca fiind „ecranul color cu matrice activa cu cea mai inalta rezolutie” din lume, avand o densitate a pixelilor de 6800 de pixeli per inci.
In timp ce cele mai avansate displayuri VR folosesc LED-uri micro-organice (micro-OLED), displayurile de la startup-ul Q-Pixel constau in intregime din pixeli microLED III-V compusi, sintetizati din materiale anorganice, despre care compania spune ca au fost cultivate „dintr-un singur compus semiconductor de vafla, fara a folosi sub-pixeli, puncte cuantice, filtre de culoare, polarizatoare sau stivuire mecanica”.
Acesti pixeli microLED cu compusi III-V ofera o luminozitate mai inalta, timpi de raspuns mai scurti si o eficienta energetica mai buna, facandu-i ideali pentru urmatoarea generatie de casti Apple Vision Pro. Pentru comparatie, ecranul de actuala generatie al Apple Vision Pro ofera o rezolutie de „doar” 3380 pixeli per inci. Potrivit lui J.C. Chen, cofondatorul si CEO-ul companiei:
„Prin oferirea ecranului color cu matrice activa cu cea mai inalta densitate a pixelilor din lume (6800 PPI), Q-Pixel a indeplinit doua realizari importante.
In primul rand, am dovedit ca e posibil sa producem ecrane active de rezolutie ultra-inalta bazate pe tehnologia microLED. In al doilea rand, Q-Pixel a aratat ca tehnologia noastra TP-LED depaseste tehnologiile de ecrane mai mature precum OLED-urile pentru a obtine densitati ale pixelilor de nivel record in lume”.
TechRadar