Invatam multe despre obiecte prin manuirea lor. Evident ca nu putem face asta cu clipurile video – incearca doar sa atingi ecranul telefonului si vezi ce se intampla. Cercetatorii de la MIT deja au efectuat asta, dezvoltand o tehnica pentru realitatea augmentata denumita Dynamic Video care-ti permite sa atingi obiectele din clipurile video.
Realitatea augmentata pare sa fie o modalitate buna de a combina realitatea virtuala cu lumea reala impreuna, iar Pokemon GO este un exemplu grozav al utilizarii tehnologiei de realitate augmentata.
Cu toate acestea, singurul dezavantaj pentru realitatea augmentata este ca obiectele virtuale nu interactioneaza cu obiectele din lumea reala, ceea ce inseamna ca inca exista un dezacord intre ambele tehnologii.
Cu toate acestea, se pare ca cercetatorii de la Computer Science and Artificial Inteligence Laboratory (CSAIL) al MIT au venit cu o noua modalitate de a face realitatea augmentata mai interactiva.
Tehnologia cercetatorilor de la MIT denumita Interactive Dynamic Video creeaza o modalitate pentru obiectele virtuale de a afecta obiectele din lumea reala, dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos.
Potrivit unui student de la CSAIL MIT, „Aceasta tehnica ne permite sa capturam comportamentul fizic al obiectelor, lucru care ne ofera o modalitate de a ne juca cu ele in spatiul virtual. Prin constructia clipurilor video interactive, putem prezice cum vor raspunde obiectele la forte necunoscute si sa gasim noi modalitati de a le angaja cu clipurile video”.
De fapt, clipul video de mai jos incarcat de acel student arata cum ar putea beneficia de tehnologie jocuri precum Pokemon GO, unde Pokemonul nu doar va fi suprapus peste lumea reala, dar actiunile lui in joc vor putea modifica imprejurimile lui (ce este vizibil pe ecran, cel putin). Astfel, realitatea augmentata poate fi mai interactiva cu ajutorul cercetatorilor MIT.