CEO-ul companiilor Google si Alphabet din Statele Unite, Sundar Pichai, isi aloca timp pentru un nou articol pentru publicatia Financial Times din SUA. CEO-ul companiei Google din SUA nu a lasat loc de interpretare: „nu exista nicio indoiala in mintea mea ca AI (inteligenta artificiala) trebuie sa fie reglementata. Este prea importanta pentru a nu fi reglementata”.
Dupa ce si-a expus relatia cu tehnologia si a oferit cateva exemple in care inovatia a avut consecinte negative neintentionate, Sundar Pichai arata ca, desi AI e puternica si utila, trebuie sa fie echilibrate potentialele sale daune cu oportunitatile sociale.
Desigur, aceasta solicitare de echilibru pentru AI ridica cateva intrebari despre cat de stricta e echilibrarea despre care vorbeste CEO-ul Google, Sundar Pichai. In schimb, el clarifica faptul ca determinarea comunitatii internationale de a ajunge la un acord cu privire la reglementare este esentiala.
Apoi, CEO-ul Google pare sa indice ca propria abordare asupra AI a companiei Alphabet ar putea servi drept ghid. CEO-ul Google, Sundar Pichai, sustine ca regulile si sistemele instituite de companie ii permit sa evite partinirile AI si sa prioritizeze siguranta si confidentialitatea oamenilor.
Desi e discutabil cat de mult succes a avut compania pe acele fronturi. CEO-ul companiei, Sundar Pichai, mai spune ca compania nu va implementa AI pentru a permite supravegherea in masa sau pentru a incalca drepturile omului.
Si desi Google (care apartine de Alphabet) nu vinde software de recunoastere faciala pentru a fi abuzat (spre deosebire de unii dintre rivalii sai), exista ingrijorarea serioasa ca acea companie detinuta de Alphabet reprezinta o amenintare larga pentru drepturile omului. Un lucru despre care CEO-ul Google, Sundar Pichai, sustine ca e incontestabil este faptul ca principiile AI care raman pe hartie sunt lipsite de sens.