Platforma de imagini Instagram din Statele Unite se ocupa in sfarsit de problema stirilor false. Pana acum, astfel de platforme erau acuzate ca nu depun destule eforturi in aceasta privinta.
Datorita usurintei de a partaja o postare pe retelele sociale cu un singur click (sau mai multe), nu este surprinzator faptul ca, in goana noastra de a impartasi informatii pentru cei din jurul nostru, uneori unii dintre noi distribuim accidental informatii care nu sunt 100% reale sau, in unele cazuri, sunt chiar stiri false.
Unii au acuzat retelele sociale ca nu au depus suficiente eforturi pentru a solutiona aceasta problema. Insa Instagram se ocupa in sfarsit de aceasta problema.
Compania Instagram a anuntat recent ca implementeaza un nou instrument care va marca postarile care contin stiri false, dar ii si va impiedica pe utilizatori sa partajeze postari care ar putea fi considerate stiri false.
Conform Instagram: „Cand stirea a fost evaluata ca fiind falsa sau partial neadevarata de catre un verificator tert, ii reducem distributia eliminandu-l din paginile Explore si de hashtag-uri. In plus, acel continut va fi etichetat pentru ca oamenii sa poata decide mai bine pe cont propriu ce sa citeasca, in ce sa creada si ce sa distribuie. Cand aceste etichete sunt aplicate, acestea vor aparea pentru oricine din lume care vede acel continut – in feed, profil, Povesti si in mesajele directe”.
Avand in vedere ca Instagram este in mare parte o platforma bazata pe imagini, compania zice ca se va baza pe tehnologie de recunoastere a imaginilor pentru a vedea daca imaginile contin stiri false.
De asemenea, instrumentul Instagram va functiona cu Facebook. Daca continutul de pe Facebook a fost marcat ca fiind o stire falsa, va primi aceeasi eticheta pe Instagram – si invers.