fbpx

Ce idee de incarcare pentru masini electrice care evita aglomerarea la statii are Apple

Ce idee de incarcare pentru masini electrice care evita aglomerarea la statii are Apple

Posibil indicand mari ambitii pentru o masina electrica Apple, un brevet inscris de compania din Cupertino a indicat faptul ca Apple are o idee cu privire la incarcarea autoturismelor pe electricitate si una care evita aglomerarea la statiile de incarcare pentru acele autoturisme.

In acest moment, modul in care masinile electrice sunt incarcate este prin conectarea lor la un incarcator, la fel ca telefoanele, tabletele si asa mai departe.

Acest lucru nu prea reprezinta o problema, dar poate fi daca, odata cu aparitia mai multor masini electrice pe piata, statiile de incarcare electrica vor deveni destul de aglomerate.

CITESTE SI:  Ce producator de masini ar fi vrut Apple sa cumpere

Cu toate acestea, se pare ca Apple ar putea avea o idee care va rezolva aceasta problema: incarcarea wireless (fara fir). Conform unui brevet recent descoperit, se pare ca Apple a venit cu o idee care ar permite masinilor electrice sa se incarce wireless.

Asta inseamna ca, in teorie, o gramada de masini electrice ar putea fi parcate intr-o locatie care ofera incarcare wireless si sa fie incarcate.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce aceasta poate fi masina electrica a viitorului, de la Lexus

De asemenea, aceasta idee a Apple mai inseamna ca este posibil ca locurile de parcare ar putea veni cu tehnologia care permite autoturismelor pe electricitate sa se incarce in timpul parcarii.

Nu s-a spus cand intentioneaza Apple sa lanseze aceasta tehnologie, asta daca o va lansa, avand in vedere ca aceasta idee e doar la stadiul de brevet.

CITESTE SI:  Ce masina este cel mai scump autoturism vandut vreodata la o licitatie

Este mai mult o idee decat o indicatie a unui produs real la care compania Apple din Cupertino lucreaza. Suna ca o idee destul de promitatoare, desi anterior am vazut si alte companii venind cu propriile lor solutii de incarcare care evita aglomerarea la statiile de incarcare. Cum ar fi compania japoneza Toyota care a creat o masina electrica concept care vine cu panouri solare.