Smartwatch-ul Apple Watch al companiei din Cupertino e capabil de multe lucruri, cum ar fi sa detecteze cand un utilizator cade dar si cand are un ritm cardiac neregulat.
Se pare ca in viitor smartwatch-ul Apple Watch al companiei din Statele Unite ar putea veni si cu senzori capabili sa detecteze cand o persoana prezinta simptome si semne ca ar avea boala Parkinson, sau alta problema de sanatate legata de tremor.
Aceasta informatie se bazeaza pe un brevet al companiei din Cupertino recent descoperit care descrie modul in care Apple ar putea folosi senzori de miscare pentru a detecta miscarea, pentru ca miscarea sa fie mai departe analizata pe dispozitivul in sine.
Avantajul acestui sistem este ca va putea oferi purtatorului smartwatch-ului Apple Watch tracking pe tot parcursul zilei, iar datele rezultate ar putea fi utile si pentru medici.
Acestia pot extrapola aceste date colectate de smartwatch-ul Apple Watch pentru a stabili cantitatea si tipul de medicamente care trebuie sa fie administrate in cazul bolii Parkinson. Conform descrierii brevetului pentru Apple Watch: „Calitatea vietii unui pacient depinde in mare masura de modul in care medicii masoara si programeaza cu exactitate medicamentele pacientului pentru a reduce simptomele. Aceasta este o provocare pentru medici, deoarece fiecare pacient are o combinatie diferita de simptome care se pot schimba si deveni mai severe in timp. De asemenea, in orice moment, simptomele pot fluctua in functie de medicamente, aport alimentar, somn, stres, exercitii fizice si asa mai departe”.
Desi se cunoaste ca e greu de stabilit care brevete vor fi puse in aplicare in realitate, in 2018, compania a lansat API-ul de tulburare de miscare pentru a contribui la monitorizarea bolii Parkinson. Nu e clar daca acest brevet al companiei din Statele Unite pentru smartwatch-ul Apple Watch este o extensie a acelui API pentru boala Parkinson sau daca este cu totul altceva.