In Huntsville, Statele Unite, un nou centru de date al Facebook aflat in constructie va functiona cu electricitate regenerabila solara din reteaua locala. In Lulea, Suedia, Facebook extinde un centru de date care ruleaza pe baza de energie hidroelectrica si care utilizeaza aer arctic pentru a racori serverele.
Facebook s-a alaturat listei de companii care s-au angajat in mod public sa-si alimenteze intreaga activitatea globala folosind energie regenerabila in proportie de 100%.
Compania a comunicat intr-o postare pe blog ca va reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 75% si ca va alimenta intreaga sa activitate globala numai cu energie regenerabila pana la sfarsitul anului 2020.
De asemenea, Facebook a subliniat ca este pe cale sa devina unul dintre cei mai mari cumparatori corporativi de energie regenerabila. Compania a efectuat prima sa achizitie de energie eoliana in 2013, iar de atunci a semnat contracte pentru peste 3 gigawati de electricitate solara si eoliana.
Aceasta adauga ca toate aceste proiecte eoliene si solare sunt noi si sunt pe aceeasi retea ca centrele sale de date. Acest lucru are ca rezultat crearea de locuri de munca cu ajutorul acestor proiecte, pe langa beneficiile pentru mediu.
Facebook isi urmareste obiectivul stabilit in 2015 de a sustine 50% din activitatea sa cu energie regenerabila pana in 2018. Compania a reusit sa atinga acest tel cu un an mai devreme, avand in vedere ca Facebook a inceput sa foloseasca electricitate regenerabila in proportie de 51% anul trecut.
Facebook si-a promis deja sprijinul pentru actiunile din domeniul schimbarilor climatice prin sustinerea Acordului de la Paris prin initiativa We are Still In. Angajamentul sau de a folosi energie regenerabila in proportie de 100% este parte din acest sprijin. Ramane de vazut daca compania va reusi.