Pacientii cu anumite afectiuni cronice ale ochilor, cum ar fi glaucomul si degenerescenta maculara, utilizeaza in mod obisnuit solutii pentru ochi ineficiente sau trebuie sa se injecteze in globul ocular.
Cand vine vorba despre tratamentul anumitor afectiuni ale ochilor, uneori sunt prescrise solutii oftalmice. Cu toate acestea, uneori solutiile oftalmice nu reprezinta modalitatea cea mai eficienta de a administra medicatie.
Dar alternativa reprezinta injectiile. Si sa recunoastem, sa vezi un ac cum se indreapta spre ochiul tau nu este probabil cel mai placut lucru. Cu toate acestea, vestea buna este ca cercetatorii ar putea lucra la ceva care ar putea ajuta la administrarea medicatiei pentru globul ocular, dar nu intr-un mod infricosator sau neaparat dureros.
Cercetatorii au dezvoltat recent microace care pot fi aplicate ochiului ca o lentila de contact. Dar spre deosebire de alte microace, noile microace se pot practic dizolva, ceea ce ajuta la eliberarea mai lenta si mai indelungata a medicamentului.
Se spune ca microacele care se pot dizolva sunt mai eficiente. Desi acest lucru suna extrem de promitator, cercetatorii au reusit sa testeze microacele care se pot dizolva doar pe animale cobai mici.
Testul trebuie extins la oameni care au cornee mai groase. Vorbind pentru ArsTechnica, unul dintre cercetatori pe nume Peng Chen a spus, „Nu am testat metoda metoda noastra actuala de livrare a medicatiei catre retina si camera posterioara a ochiului, dar este posibil ca medicatia livrata in cornee va ajunge si la camera posterioara. De asemenea, este posibil ca microacele noastre sunt suficient de dure pentru a patrunde in sclera ochiului”.
Peng Chen adauga, „Lucram la optimizarea plasturelui (structuri de microace, compozitia polimerilor, rigiditate sporita a acului) pentru o utilizare practica mai buna”.