FTC a notificat 6 companii la inceputul lunii aprilie pentru ca le-au spus in mod ilegal clientilor lor ca reparatiile tertilor elimina garantia produselor electronice. Ati vazut poate acele autocolante de pe dispozitive inainte si ati citit ca inlaturarea lor elimina garantia.
Luna trecuta, am informat ca FTC (Comisia Federala de Comert) din Statele Unite a anuntat ca acele autocolante – care elimina garantia daca sunt inlaturate si pe care le gasiti uneori pe gadgeturi – sunt de fapt ilegale.
Acest lucru nu se bazeaza pe o noua lege sau pe o lege recent adoptata, ci mai degraba se bazeaza pe Legea Garantiei Magnuson-Moss din 1975, pe care FTC le-o aminteste companiilor.
Organizatia FTC a anuntat ca au oferit avertismente unor sase companii despre astfel de practici cu autocolantele ilegale. Numele acestor companii nu au fost mentionate de FTC, insa, potrivit unei stiri de Motherboard, publicatia a obtinut copii ale scrisorilor trimise de FTC care arata ca companiile care au fost avertizate sunt Sony, Microsoft, Nintendo, ASUS, Hyundai si HTC.
Aceste scrisori au fost trimise pe data de 9 aprilie si li s-a oferit companiilor Sony, Microsoft, Nintendo, ASUS, Hyundai si HTC 30 de zile la dispozitie pentru a-si schimba politicile oficiale de garantie, altfel ar putea avea probleme de natura legala.
De asemenea, se mentioneaza: „Garantia care presupune ca un consumator sa actioneze in mod rezonabil, in conditiile in care acoperirea garantiei impune consumatorului sa achizitioneze un articol sau un serviciu identificat prin marca, comert sau nume de companie este in mod similar inselatoare si interzisa”.
Nici una dintre companiile Sony, Microsoft, Nintendo, ASUS, Hyundai si HTC nu a raspuns inca in mod oficial si public la scrisorile FTC cu privire la autocolantele ilegale. Cine este interesat sa citeasca in intregime scrisoarea trimisa companiilor Sony, Microsoft, Nintendo, ASUS, Hyundai si HTC cu privire la autocolantele ilegale, trebuie sa stie ca aceasta poate fi gasita pe site-ul Motherboard.