O gramada de scrisori scrise de criptograful britanic vizionar care si-a imaginat computerul, Alan Turing, au fost descoperite la Universitatea din Manchester. Profesorul Jim Miles punea in ordine o magazie atunci cand a descoperit scrisorile intr-un dulap vechi de depozitare.
La inceput a presupus ca dosarul portocaliu, care avea numele lui Alan Turing pe el, a fost pur si simplu refolosit de un alt membru al staff-ului. Dar la o privire mai atenta, acesta a observat 148 de documente in dulapul de depozitare, inclusiv o scrisoare trimisa de GCHQ, o versiune de proiect al unui program radio BBC despre inteligenta artificiala, si invitatii la unele universitati de top din Statele Unite pentru Alan Turing.
Alan Turing a lucrat la Universitatea din Manchester din 1948, prima data ca si Lector in departamentul de matematica, iar mai tarziu ca si director al Computing Laboratory.
Aceste joburi au fost urmate de munca lui Alan Turing cu Government Code si Cypher School in timpului celui de-al doilea razboi mondial. In parcul Bletchley, acesta a condus o echipa de criptografi care i-au ajutat pe aliati sa descifreze numeroase mesaje naziste, inclusiv pe cele protejate de codul Enigma.
Noile documente descoperite dateaza din 1949 pana la moartea sa din iunie 1954. La acea vreme, munca lui Alan Turing la Enigma a fost inca un secret, tocmai de aceea acesta este rar mentionat in corespondenta. Nici una dintre acele scrisori pierdute nu contin informatii nestiute anterior despre Alan Turing.
Cu toate acestea, acestea ofera detalii noi despre consoarta sa din Manchester si cum acesta a lucrat la universitate. De asemenea, acestea au oferit niste indicii cu privire la personalitatea sa – raspunzand la o invitatie la o conferinta din Statele Unite, Alan Turing a spus obraznic: „Nu mi-ar placea calatoria si detest America”. Documentele si scrisorile din acel dulap de depozitare vorbesc de asemenea despre munca asupra morfogenezei, studiul vietii biologice si de ce ia o anumita forma, inteligenta artificiala si matematica.