Scrierea de povestiri se poate dovedi complicata pentru ca, in cea mai mare parte a timpului, ceea ce ne imaginam cu mintile noastre nu se traduce prea bine in ceea ce scriem.
De asemenea, exista ego-ul, pentru ca uneori credem ca povestirea pe care o scriem este unica si ca va deveni urmatoarea cea mai bine vanduta carte a generatiei actuale. Aici intervin editorii, pentru ca acestia pot oferi sfaturi si, de asemenea, sa evalueze povestirile pentru a vedea daca acestea merita publicate.
Cu toate acestea, acesta poate fi un proces destul de plictisitor, mai ales cu manuscrisele care sunt trimise zi de zi, dar cei de la Disney Research au dezvoltat un sistem de inteligenta artificiala care ar putea fi folosit pentru a determina daca o povestire este buna sau nu.
Potrivit lui Boyang „Albert Li” care este un cercetator de la Disney Research, „Retelele noastre neurale au avut ceva succes in prezicerea popularitatii povestirilor. Nu le poti folosi pentru a alege castigatori pentru competitia ta locala de scris, dar acestea pot fi folosite pentru a ghida cercetari viitoare”.
Practic, suna de parca inteligenta artificiala a Disney Research poate spune daca o povestire va fi sau nu populara, si nu daca aceasta va castiga vreun premiu pentru scris (unele carti nu se citesc prea bine, dar totusi pot fi populare datorita trendului actual).
Cu scopul de a determina daca o povestire este populara, cercetatorii de la Disney Research au antrenat mai intai inteligenta artificiala pentru a intelege ce inseamna popularitatea. Acestia s-au indreptat catre Quora si au folosit sistemul de votare al platformei ca si unitate de masura pentru popularitatea povestirilor.
Nu suntem siguri care sunt planurile pentru un astfel de sistem de inteligenta artificiala al celor de la Disney Research, dar probabil acesta ar putea fi folosit pentru a ajuta scenariile de film in viitor. Avand in vedere ca robotii deja joaca in filme, presupunem ca nu este ceva prea exagerat daca inteligenta artificiala va alege scenariile.