Emoji-urile sunt niste mici imagini care sunt folosite pentru a fi trimise prietenilor si membrilor familiei pentru a ne ajuta sa spunem lucruri pe care cuvintele s-ar putea sa nu poata sa le exprime.
Emoji-urile trebuie sa fie amuzante, dar se pare ca, in Israel, folosirea emoji-urilor poate fi practic considerata drept dovada unei intentii, sau cel putin acesta este cazul precedent pe care un judecator din Israel l-a creat.
Landlord Yaniv Dahan din Israel a postat o reclama pe un site clasificat pentru locuinta sa si a primit un raspuns de la un cuplu care, pe baza pe mesajului, suna promitator si inspira optimism.
Acesta fost in felul urmator: „Buna dimineata”. Bazandu-se pe acel mesaj, Dahan si-a inlaturat reclama si a trecut la negocierea cu cuplul numai pentru ca mai apoi sa descopere ca, dupa numai cateva mesaje schimbate, acestia au incetat sa mai raspunda, ceea ce l-a facut pe Dahan sa duca cuplul in fata unei instante din Israel.
Cuplul sustine ca ei nu erau bucurosi cu privire la conditia fizica a casei si ca tocmai de aceea au ales sa inchirieze o casa de altundeva, in schimb. Cu toate acestea, judecatorul din Israel a simtit ca felul in care cuplul a raspuns a sugerat ca acestia planuiau intr-adevar sa inchirieze casa, iar acest lucru l-a facut pe Dahan sa primeasca in jur de 2000 de dolari de la acel cuplu.
O parte din decizia judecatorului este in felul urmator, „Aceste pictograme (n.r.: emoji-urile) transmit foarte mult optimism. Desi acest mesaj nu a constituit un contract intre cele doua parti, acest mesaj a dus la increderea mare a inchiriatorului in legatura cu dorinta acuzatilor de a-i inchiria apartamentul”.
Aceasta practic nu este prima data cand vedem cu emoji-urile pot fi interpretate si folosite in scopuri legale. De fapt, multe lucruri aparent inofensive, cum ar fi chiar si cele doua bife albatre de pe WhatsApp, pot fi acum considerate o dovada a chitantei pentru scopuri legale.