Aplicatiile Android sunt grozave. Acestea se incarca rapid si sunt in general bine optimizate. Dar ati remarcat vreodata ca acestea tind sa devina mai rapide la incarcare dupa ce le-ati folosit un pic?
Nu, nu e mintea voastra care va joaca feste; e faptul ca smartphone-ul dv. Android nu tinde sa inchida aplicatiile chiar si dupa ce ati terminat lucrul cu ele.
In schimb, smartphone-ul le pastreaza in memorie. Acest lucru face ca revenirea la acele aplicatii sa fie mai rapida. Si daca memoria e prea incarcata, Android stie in general cum sa rezolve asta.
Cum sa inchideti aplicatiile Android de fundal
Daca doriti sa inchideti o aplicatie, cel mai bine ar fi sa o glisati in interfata de multitasking a Android care poate fi accesata prin butonul cu cele trei linii verticale (pe dispozitivele Samsung Galaxy) sau prin butonul patrat (pe majoritatea celorlalte dispozitive Android).
Cum sa inchideti toate aplicatiile de fundal
O alta optiune care ar putea fi mai eficienta e sa inchideti toate softurile de fundal cu doar o apasare de buton. Pentru acest lucru, intrati in aceeasi interfata de multitasking in acelasi mod. Dar in loc de glisare pe aplicatii in mod individual, apasati pe „Inchidere toate” din partea de jos pentru a inchide toate aplicatiile.
Cum sa inchideti fortat o aplicatie Android
Ar putea exista cazuri in care o aplicatie refuza sa se inchida in maniera obisnuita sau lasa alte servicii sa ruleze in fundal. Ati putea alege sa inchideti aplicatia in aceste situatii, folosind setarile pentru a inchide aplicatia complet.
Dupa ce intrati la Setari, selectati „Aplicatii & notificari” si mai apoi „Vezi toate aplicatiile” daca e nevoie. Apasati pe aplicatia pe care doriti sa o inchideti fortat, alegeti „Inchidere fortata” si apasati pe OK.