fbpx

De ce tabletele Wacom colectau date de la utilizatori

De ce tabletele Wacom colectau date de la utilizatori

Daca esti un artist digital, exista sanse ca unul dintre instrumentele tale este o tableta de la compania Wacom. Pentru cei care nu stiu, Wacom este practic o tableta cu un stylus pe care utilizatorii le pot utiliza pentru a desena arta digitala pe PC-urile lor intr-o maniera mai convenabila decat folosirea unui mouse.

Cu toate acestea, mai recent, s-a descoperit ca compania a colectat date despre utilizatorii sai. Asta conform unor informatii de la Robert Heaton, un inginer software care a descoperit ca tableta sa Wacom monitoriza ce aplicatii deschidea pe PC-ul sau.

CITESTE SI:  Cum incearca Facebook sa respecte confidentialitatea utilizatorilor

Aceasta nu e in niciun caz o tactica sinistra de la companie, dar in acelasi timp este alarmant ca o tableta de desenare ar avea nevoie de acest tip de informatii de la utilizatorii.

Intre timp, Wacom a publicat o postare in care a prezentat pentru utilizatori scuze pentru lipsa de transparenta si i-a informat pe utilizatori ca puteau renunta oricand la programul de colectare de date, intrand la setari.

CITESTE SI:  Apple este cea mai inovatoare companie din 2018, potrivit Fast Company

“Prezentam scuze pentru orice confuzie cu privire la colectarea de date efectuata de tableta si la neclaritatea cu privire la informatiile colectate”.

De asemenea, compania a sustinut colectarea de date, spunand ca aceasta a fost efectuata pentru a intelege mai bine modul in care utilizatorii isi folosesc produsele, date care ar putea fi utilizate pentru a imbunatati produsele in viitor.

CITESTE SI:  Singura modalitate de remediere a reducerii autonomiei pe iPhone-urile iOS 14, deocamdata

“Motivul pentru care compania Wacom colecteaza date de la utilizatori prin tableta este pentru a asigura calitatea si dezvoltarea”. Acestea fiind spuse, daca nu va simtiti confortabil cu asta, puteti renunta cu usurinta la colectarea de date din partea tabletei de desenare, intrand la Wacom Desktop Center, intrand la “More” > “Privacy Settings” iar apoi oprind “Wacom Experience Program”.