fbpx
De ce Apple limiteaza aplicatiile de pe noul iPad Pro M1 la doar 5GB de RAM

De ce Apple limiteaza aplicatiile de pe noul iPad Pro M1 la doar 5GB de RAM

Conform unui dezvoltator, Apple a setat o limita de RAM de 5GB pentru fiecare aplicatie pentru noul iPad Pro cu cip M1 si cu 16GB de memorie aleatorie. Exista un motiv posibil pentru care compania Apple din Cupertino a setat aceasta limita.

Noul iPad Pro M1 al companiei Apple din SUA pare incredibil pe hartie. E propulsat de cipul M1 folosit in MacBook Air, Mac mini si MacBook Pro de anul trecut, dar vine si cu suport pentru pana la 16GB de RAM.

CITESTE SI:  Apple lucreaza cu Steven Spielberg la o reluare Amazing Stories

Cu toate acestea, se pare ca, chiar si cu 16GB, dezvoltatorii se vor confrunta cu anumite limitari. Intr-o postare de pe forumurile Procreate, dezvoltatorul aplicatiei Artstudio Pro a dezvaluit ca iPad Pro va limita dezvoltatorii la maxim 5GB de RAM, ceea ce inseamna ca, chiar si cu un iPad Pro M1 cu 16GB de RAM, nu va exista nicio aplicatie care va putea folosi 16GB de memorie aleatorie.

Potrivit dezvoltatorului: “Exista o problema cu Apple iPad Pro M1. Dupa anumite teste pe noul iPad Pro M1 cu 16GB de RAM, am constatat ca aplicatia poate utiliza maxim 5GB. Daca alocam o cantitate de peste 5GB, app-ul se blocheaza. Limita e cu 0,5GB mai mare decat pentru iPad-urile vechi cu 6GB de memorie aleatorie”.

CITESTE SI:  Ce numar dezamagitor de iPhone-uri ar fi vandut Apple in India

Nu suntem siguri de ce Apple limiteaza aplicatiile la doar 5GB de memorie. Poate ca intentia companiei e ca apps-urile sa nu consume o gramada de resurse, ceea ce i-ar limita publicul.

CITESTE SI:  De ce Facebook a abandonat introducerea de reclame in WhatsApp anterior. Acum si-a schimbat gandul

De exemplu, imagineaza-ti un app care consuma 10GB de RAM, dar pe o tableta Apple mai veche. Aplicatia nu ar putea functiona. Cu toate acestea, cantitatea de 16GB de RAM nu e irosita, deoarece limita permite apps-urilor sa se mentine in fundal pentru perioade mai lungi de timp, asa ca utilizatorii Apple nu vor fi nevoiti sa astepte prea mult timp incarcarea aplicatiilor atunci cand comuta intre apps.