fbpx
Ce scurtaturi de tastatura vor aparea probabil pe iPad-urile Apple

Ce scurtaturi de tastatura vor aparea probabil pe iPad-urile Apple

Tabletele iPad ale companiei Apple din Statele Unite sunt destul de capabile, vin cu tastatura si sunt in stare, intr-o anumita masura, sa inlocuiasca laptopurile. Apple s-a decis sa implementeze noi scurtaturi de tastatura pentru tabletele sale iPad.

Pe laptopurile companiei Apple din Statele Unite, utilizatorii pot regla luminozitatea ecranului fie de la tastatura, fie de la Touch Bar. Tabletele iPad, in ciuda faptului ca pot fi conectate la tastatura, nu vin cu aceasta functionalitate.

CITESTE SI:  Apple explica cum Face ID invata din greseli

Cu toate acestea, conform publicatiei 9to5Mac, s-a gasit ceva cod in iPadOS 13.5.5 beta care indica faptul ca acest lucru s-ar putea schimba. Conform constatarilor, s-ar putea ca, intr-un viitor update, Apple va implementa in cele din urma pe tabletele sale scurtaturi de tastatura pentru a regla nivelul de luminozitate pentru iPad.

Dupa cum mentioneaza publicatia, din cauza faptului ca tastaturile Smart Keyboard/Magic Keyboard sunt compacte, acestora le lipseste randul de taste pentru functii care pot fi folosite pentru reglarea luminozitatii tabletei.

CITESTE SI:  Cum poate impiedica Apple craparea ecranelor pliabile ale smartphone-urilor pliabile

Cu toate acestea, aceste descoperiri din iPadOS 13.5.5 beta indica faptul ca acest lucru s-ar putea schimba, desi noua functie de scurtaturi nu a fost inca activata.

In prezent, Apple permite utilizatorilor sa personalizeze anumite taste de pe tastatura iPad-ului. Acestia pot aloca tastei Caps Look functia tastei Esc, asa ca noile scurtaturi nu ar fi exagerate.

Avand in vedere ca Apple doreste ca iPad-urile sale sa inlocuiasca laptopurile, putandu-se folosi si mouse la aceste tablete, presupunem ca noile scurtaturi nu ar trebui sa fie o surpriza.

CITESTE SI:  Un cod sursa extrem de secret pentru iOS a fost dezvaluit public

Nu exista informatii care sa indice cand va fi lansata aceasta functie de scurtaturi pe tabletele iPad ale companiei Apple din Statele Unite. Dar, avand in vedere ca functia de scurtaturi a fost reperata in iPadOS 13.5.5, e posibil ca va fi lansata in curand.